Kismamafarmer? Nehéz megtalálni az igazit...
Várszegi Viktória
2020. október 13.

Egy kismamafarmer nem kis beruházás, praktikus olyat választani, ami a baba születése után is hordható - ez utóbbi szempontból érdemes odafigyelni rá, hogy rendelkezzen külső övtartóval, illetve arra, hogy a bandázs ne közvetlenül a nadrágba legyen belevarrva.

Variációk egy témára

Pocakbetétes nadrág:
A legjobb megoldás a - nem közvetlenül - bevarrt bandázzsal, állítható derékrésszel rendelkező csípőnadrág, ahol a gombok és a slicc csak díszítésül szolgálnak. A bandázsra – pontosabban annak méreteire – viszont fontos külön is odafigyelni, a szélesebb pocakbetétek nagyon melegítenek, ami télen valóban kellemes, nyárra azonban inkább a vékonyabb, pár centi széles betéttel rendelkező darabok ajánlottak.

Csípőnaci, betét nélkül:
Sokan szeretik, szellős nyári viselet, de öv nélkül lehetetlen hordani (ami ugye zavaró lehet, bár nem mindenki érzékeny rá).

Magas derekú nadrág:
Egyértelműen ez a legproblémásabb típus: nehéz belőle jót találni, kimondottan nagy pocakra való – a kisebb hasakról leesik -, valamint garantáltan nem hordható a szülés után (de még a terhesség első felében sem). Ezek a nadrágok eleve a has csúcsa fölé érnek, nem található bennük elasztikus betét (derékrészük a nadrág anyagából, szintén farmerből készül), illetve bőségük is csak korlátozottan állítható. Nehéz kihasználni, nem biztos, hogy beválik (még arra a rövid időre sem), szigorúan olyanok vegyék, akiknek ez lesz az ikszedik kismamafarmerjuk!

Amit véletlenül se: ne vegyél nagyobbat! :)

Óvnánk tőle mindenkit, hogy aktuális méreteinél nagyobb (esetleg kisebb) nadrág mellett döntsön: a kismamafarmer kiválasztásánál egyértelműen a normál konfekcióméret az irányadó.

Fazonkisokos – nem csak kismamáknak!

REGULAR: egyenes szárú fazon, univerzális kedvenc, hiszen gyakorlatilag mindenkinek előnyös: finoman követi a test vonalát, nem simul rá túlságosan a lábakra, nem feszélyezi az embert, mint mondjuk egy super slim vonalú naci, amelyhez követelmény a tökéletes alak...

SLIM FIT: leginkább télen, hosszúszárú csizmához ajánlott a bokában szűkülő répanaci, de balerinával is kiválóan mutat, viszont elsősorban a vékonyabb kismamákon, a vizesedésre hajlamos, teltebb nőknek sajnos – szemben például a regular fazonnal - nem a legnyerőbb választás…

SUPER SLIM: rövidebb topokkal kizárólag hibátlan alakú kismamák hordhatják, tunikával kombinálva viszont a kevésbé nádszálvékony nőknek is tökéletes választás lehet, hiszen egy farmerből készült macskanadrágról beszélünk, ami a többségnek igenis jól áll!

BOOTCUT: a fenékben és combban szűk, enyhén trapézos szárú darabok csizmával, papuccsal, magas sarkúval, balerinával, szóval szinte bármivel remekül mutatnak! :) A felsőválasztás sincs korlátozva, alkalmibb és lazább cuccok is mennek hozzá.

ANTI-FIT: a háremnadrágok továbbgondolt változata leginkább egy lovaglónadrágra hajaz, alapvetően abban tér el az eredeti koncepciótól, hogy itt csupán a fenékrész bővebb, combközéptől lefelé rásimul a lábra az anyag.

Kapcsolódó cikkeink