Kizöldült a szegedi női klinika udvara

A KRIO Intézet támogatásával újult meg a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának udvara. A kismamák így nemcsak szebb, de egészségesebb környezetben is tölthetik várandósságuk utolsó napjait.

Fotó: SZEGEDma.hu

A KRIO Intézet jóvoltából újult meg a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának udvara. A KRIO Intézet célja, hogy az orvostudomány legújabb vívmányainak segítségével esélyt adjon az embereknek a súlyos betegségből való felépülésre és a gyermekvállalásra is. Az Intézet célkitűzése, hogy a kismamák minél nyugodtabb és egészségesebb környezetben várhassák gyermeküket. A nyugodt gyermekvárást segítheti elő az a támogatási program is, amelynek keretében az Intézet most a szegedi női klinika udvarának megújítását támogatta

"Azért támogattuk a szegedi klinika udvarának zöldítését, hogy a klinikán tartózkodó kismamák minél egészségesebb és szebb környezetben pihenhessenek" – mondta el Dr. Balogh István, a KRIO Intézet tudományos igazgatója.

A felújítást követően közel 200 m2-nyi virágos terület jött létre, évelő és örökzöld cserjéket ültettek, valamint felújítottak 800 m2 gyepszőnyeget is. A virágágyások pedig térkővel lettek körbekerítve.

"Klinikánkon évente több mint 2000 kismama hozza világra gyermekét. Nagyon fontos számunkra, hogy ne csak a kórtermekben, de a klinika épületén kívül is kellemes környezet várja őket. Ezért volt fontos számunkra az udvar megújítása, ami biztos vagyok benne, hogy a melegebb évszakokban kellemesebbé teszik a kismamáknak a nálunk töltött napokat" – mondta el Dr. Németh Gábor docens.


A KRIO Intézetről

A KRIO Intézet Magyarország piacvezető őssejtbankja és Európa második legnagyobb őssejtbank hálózatának, a FamiCord Group-nak a tagja, amely együttesen több mint 90 000 minta tárolását végzi, és eddig 23 sikeres beültetéshez biztosított őssejtet. A vállalatcsoport őssejtbankjaiban, Európa számos országában – így Lengyelországban, Magyarországon, Spanyolországban, Romániában, Olaszországban, a Balkán és a Baltikum országaiban – abból a célból tárolnak őssejteket, hogy szükség esetén a családok gyógyításra később felhasználhassák azokat. 

A KRIO Intézet 2010-ben, Magyarországon elsőként, Európában pedig negyedikként kapta meg az amerikai székhelyű, vérátömlesztéssel és sejtterápiával foglalkozó nemzetközi szövetség, az AABB (American Association of Blood Banks) akkreditációját, ezzel az általa alkalmazott feldolgozási, fagyasztási és tárolási technológia világszerte elfogadottá vált. A KRIO Intézetből származtak azok a minták, amelyeket az első 3, családi őssejtbankból származó sikeres transzplantációhoz használtak fel magyar orvosok. 

További információ: www.krio.hu

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink