Láthatatlan kötelék anya és gyermeke között – videó!

A szoros érzelmi kötelék már magzati korban kialakul édesanya és gyermeke között - a kapcsolat a baba másfél-kétéves kora körül fejlődik ki teljesen a szakemberek szerint. Ez az az időszak, amikor a csöppségben egyre inkább él a környezet felfedezése iránti vágy, ugyanakkor továbbra is nagyon fontos neki az a biztonság, amit édesanyja közelsége jelent a számára. E különös kettős érzelmi mechanizmus vezet az ún. "láthatatlan kötelék" kialakulásához.

A videó készítői ennek bizonyításául forgatták le az alábbi kisfilmet, amelyben 3 és 9 év közötti gyermekeknek kellett bekötött szemmel kiválasztaniuk saját édesanyjukat. A kísérlet kezdetén persze mindenki zavarban volt, de előbb utóbb az összes gyerkőc rátalált az anyukájára. Annak idején a videó futótűzként terjedt el a neten, az egész világ elérzékenyült tőle… Mi is!

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink