Leendő édesapáknál szimuláltak szülési fájásokat

Úgy tűnik, tényleg igaz a mondás, hogyha a férfiaknak kellene gyermeket szülniük, az emberi faj már rég kihalt volna. :) 

A Kína keleti részén fekvő Jinan város kórházában férfiakat kapcsoltak rá egy olyan berendezésre, amely a szülési fájdalmat szimulálta. Az önkéntesek többségének várandós volt a partnere, a leendő édesapák azt akarták megtapasztalni, min megy keresztül a feleségük a szülés alatt - VIDEÓ a cikk végén! 

Fotó: dailymail.co.uk

A kórház szóvivője elmondta, a kezdeményezés célja az volt, hogy megmutassa a férfiaknak, mennyit kell szenvedniük a nőknek a szülés alatt, és hogy fokozza a férfiakban a tiszteletet az iránt, amit a nők vállalnak.

A kórház technikusai gépek segítségével elektromos árammal stimulálták a férfiak hasát az összehúzódásra. Egyes résztvevők vonakodva, a partnerük unszolására vett részt a kísérletben, mások azonban lelkesebbek voltak.

"A feleségem három hónap múlva várja a babát, és összevitatkoztunk, amikor azt mondtam neki, hogy ne csináljon ebből olyan nagy ügyet" – nyilatkozta az egyik leendő apa, a 29 éves Guang Liao. "Amikor hallott erről a programról, szólt nekem, és feliratkoztunk, hogy én is megtudjam, miről is szól a szülés. Bevallom, kíváncsi voltam, és ha tényleg azon kell átesnie szüléskor, amit megtapasztaltam, akkor azt kell mondanom, hogy megváltozott a hozzáállásom. Rettenetesen fájt, pedig csak néhány percig tartott. Ha órákig tartott volna, nem tudom, vajon kibírtam volna."

Fotó: dailymail.co.uk

A kísérlet során tíz fájdalomszintet stimuláltak, 50-től 500-ig terjedő skálán. A többség már a skála alsó részén feladta, de Zhou Nannak sikerült egészen az 500-as szintig kitartania.

"Hármas ikrek édesapja vagyok, és meg akartam ismerni azt az óriási fájdalmat, amit a feleségem tapasztalt meg szüléskor" – mondta. "Szörnyű volt. Csak a legmélyebb csodálattal tudok gondolni a világ összes édesanyjára."

Fotó: dailymail.co.uk

A kísérlet során a szimulált fájdalom legfeljebb 30 percig tartott, de szinte mindenkin kifogott... :)

Forrás: medipress.hu, dailymail.co.uk

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink