Megkeresztelték Charlotte hercegnőt- FOTÓK!

A kilenchetes hercegnőt vasárnap, Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház első számú vallási méltósága keresztelte a dédszülők, a 89 esztendős II. Erzsébet királynő és 95 éves férje, Fülöp edinburghi herceg jelenlétében, a királyi házaspár nyári rezidenciája, a kelet-angliai Sandringham kápolnájában.

A kislány a Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta; hivatalos megszólítása Ő Királyi Fensége, Charlotte, Cambridge hercegnője. 

Fotó: Facebook.com/The British Monarchy

Fotó: Facebook.com/The British Monarchy

Szülei, Vilmos és Katalin is a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet viseli négy évvel ezelőtt kötött házasságuk óta. A ceremóniára a hercegnő egy olyan babakocsiban érkezett, amit még dédnagymamája, a királynő használt, mikor saját gyermekeivel ment sétálni. A szülők gyalog mentek a rezidenciáról a kápolnához; az út mentén több ezer alattvaló gyűlt össze, hogy üdvözölje őket.

Charlotte kétéves bátyja, György herceg édesapja oldalán gyalogolt; a babakocsit Katalin hercegnő tolta. A brit közvélemény most láthatta először együtt a hercegi család mind a négy tagját. A keresztelő ceremónia példátlan volt abban a tekintetben is, hogy három jövendő király volt jelen: Károly trónörökös, Vilmos édesapja, valamint Vilmos herceg és fia, György, aki édesapja után ülhet majd az Egyesült Királyság trónjára.

Fotó: Facebook.com/The British Monarchy

Fotó: Facebook.com/The British Monarchy

Fotó: Facebook.com/The British Monarchy

Fotó: Facebook.com/The British Monarchy

Charlotte öt keresztszülővel dicsekedhet; őket a szülők a rokoni, illetve a szoros baráti körből választották.

A május 2-án született hercegnő elnevezése - amelyet világra jötte után már két nappal bejelentett az udvar - majdnem mindenben igazolta a várakozásokat.

Charlotte a nagyapja, Károly trónörökös angol nevének - Charles - női változata, de ennek a névnek hosszú története van a brit királyi családban.

Az alattvalók legtitkosabb reménye ugyanakkor az volt - és teljesült is -, hogy a szülők Vilmos herceg 1997-ben elhunyt édesanyja, Diana emléke előtt is tisztelegni fognak a gyermek elnevezésével.

Charlotte hercegnő - Vilmos herceg apja, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos herceg, és bátyja, György után - a negyedik a brit trónutódlási sorban, így nem túl valószínű, hogy az Egyesült Királyság uralkodója lesz. 

MTI

Fotók: Facebook.com/The British Monarchy

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink