Mi az az etno? Tavaszi divatajánló kismamáknak!

Idén elmaradt a tél, olyan nagyon nem is hiányzott. Nem volt hó meg jég, és egyéb extrém időjárási körülmények, csak amolyan enyhe hideg idő. Most meg váratlanul hamar kitavaszodott. De az nem lehet, hogy most hirtelen még a nyár is beüt, ezért azt gondolom, hogy marad még egy darabig ez a csodás tavasz. Nagyon kellemes a virágillat, szemet gyönyörködtető a harsány zöldbe öltözött természet, a színes virágba borult fák meg ontják magukból a vidámságot. Nagyon szerethető!

Ilyenkor mindenki lelkesen kotorja elő a nyáriasabb ruháit és pakolja jó mélyre a sötét, télies göncöket. Aztán mindig felébred az emberben a beszerzési vágy, a divat mindig megújul és kicsit aktualizálni kell az új szezon ruhatárát pár trendi darabbal.

Kismamaként ez fokozottan megjelenő igény, mert a tavaly tavaszi ruháid egy gömbölyödő pocakra nem biztos, - inkább biztos, hogy nem - passzolnak.

Ahhoz, hogy biztosra menj és tuti jó darabokkal turbózd a gardróbod, itt egy rövid áttekintés, hogy mit ajánlunk, mi a 2014-es tavaszi trend:

ETNO - az idei divat fő iránya. De mi is az?

1. Sok apró minta, kicsit afrikai, kicsit indián, kicsit keleti, kicsit állati(as), sok szín, sok geometrikus forma, szegecsek, gyöngyök, lógó fűzött tartozékok, hímzések, patchworkre emlékeztető anyagok és minták találkozása. Sőt, a batik is reneszánszát éli. Színkavalkád minden mennyiségben.


2. A minták maguktól értetődően vonzzák a maxi fazonokat és a hárem nadrágokat. A slim csak farmerban menő, no meg az évekkel ezelőtt betört leggingsben. A farmer legyen legalább hímzett vagy szegecselt, leggingsben jöhet a mintás. A nyári nadrágok inkább lazák és mintásak, lenge esésűek, élénk mintájúak, csípőn ülő bugyogók.

3. A topok V-kivágást vagy csónak nyakat kívánnak, jellemzően laza fazonnal, nagy ejtett vállat villantó lenge topokat kell elképzelni, ahol a kivágást körben díszíti valami. A villantott váll meg továbbra is szexi.

Kismamáknak különösen jól jön az etno, mert a maxi fazonok nyújtanak, a háremnadrágok kényelmesek és a gömbölyödő pocakot gyönyörűen ki tudják emelni. Egy jól megválasztott mintás maxi ruha a kedvenced lehet egész nyáron. A farmer még mindig jó választás egy-egy hűvösebb tavaszi-nyári estén egy kis farmer dzsekivel vagy boleróval könnyen kombinálhatod.

A buggyosabb, mintás laza nadrágok térdüket és lábukat rejtegetni vágyóknak tökéletes. Egy kényelmes papucs vagy balerina, egy testhezálló top, egy hosszú nyaklánc, és kész a tuti szett.

Azért óvatosan a mintákkal! Ha biztosra szeretnél menni, akkor a mintás és uni darabokat párban viseled. Egy mintás tophoz inkább egyszínű alsót válassz. A mintás nadrágot is inkább egyszínű felsővel kombináld. A nagyon aktuáldivatra jellemző karaktereket a kiegészítőkben keresed, egy-egy feltűnő nyaklánc, fülbevaló máris stílust és karaktert ad öltözékednek.

Az etnonál is igaz, hogy a bő a szűkkel mutat jól, a szűk pedig a bővel. Azaz, ha a nadrágod buggyos, akkor szűkebb felsőt keress hozzá, ha a topod laza és lenge, akkor a nadrágod lehet cuppanós Ezek a szabályok nem csak kismamákra igazak: mindenkin jobban mutat, ha nem mindene bő vagy szűk, nem mindene mintás vagy egyszínű. Kombinálj, meglátod milyen jól fog mutatni rajtad az idei divat!

Kismamadivatban partnerünk a bboom.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink