Mi? Mennyi?

Gyes

A gyermekgondozási segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás havi összege (a gyermekek számától függetlenül) azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével, vagyis 28 500 Ft. Ikergyermekek esetén (függetlenül a gyermekek számától) a gyes havi összege azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresével, vagyis 57 000 Ft. Töredékhónap esetén egy naptári napra a havi összeg harmincad része jár.

Egyszeri anyasági támogatás

Az egyszeri anyasági támogatás összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 225 %-ával, egészen pontosan 64 125 Ft.

Családi pótlék

  • 1 gyermekes család - 12 200; egyedülálló szülő esetén - 13 700
  • 2 gyermekes család (gyermekenként) - 13 300; egyedülálló szülő esetén (gyermekenként) - 14 800
  • 3 vagy többgyermekes család (gyermekenként) - 16 000; egyedülálló szülő esetén (gyermekenként) - 17 000

A Pénzcentrum.hu cikke nyomán.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink