Mindenre képes őssejtek

Az anyaméhben az embrió még mindenre képes őssejtekből áll. Ezek az őssejtek a várandósság 15. napjától lassan elvesztik ezt a tulajdonságukat és specializálódnak. A köldökzsinór vérében található nem specializálódott őssejteket használják gyógyításra.

A minta levételére közvetlenül a baba megszületése után nyílik lehetőség: a köldökzsinór átvágása után, de még a méhlepény világrajövetele előtt. Ez egy egyszerű, néhány perces beavatkozás, amely sem a mama, sem a baba számára nem jelent kellemetlenséget - a mintagyűjtést a nőgyógyász vagy a szülésznő végzik a szerződéskötéskor átadott speciális gyűjtő-szett segítségével.

KRIO Intézet honlapján bővebben is olvashatsz az őssejtekről.

Forrsá: Tv2.hu/Babavilág

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink