Naponta átlagosan 5,1 órát alszanak a kisgyermekes szülők

Átlagosan 44 nap, vagyis mintegy hathétnyi alvásidőt veszítenek a kisgyermekes párok a baba születését követő első évben – derült ki egy brit tanulmányból.

Fotó: Bigstock

Az alvásidő csökkenésének hátterében többnyire az aggodalom, az éjszakai etetések, illetve a baba alvási problémái állnak. Emellett rengetegen vannak, akik a felszabaduló időt - ha csemetéjük végre elalszik -, takarítással vagy egyéb házimunkával töltik ahelyett, hogy maguk is pihennének egy keveset.

A kutatók szerint az ideális 8 órához képest naponta 2,9 órával alszanak kevesebbet a kisgyermeket nevelő szülők, amely heti szinten 20,3 órás, egy év alatt pedig már 44 napos lemaradást jelent a számukra.

Kis kép: Bigstock

Forrás: Daily Mail Online

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink