Örök klasszikus: a főzött gyurma

Nem baj, ha megkóstolja a gyerkőc, nem hagy maradandó foltot (sem a ruhán, sem a szőnyegen :)), könnyű elkészíteni és kifejezetten olcsó! Ha kedvet kaptál a házi gyurmagyártáshoz, íme a recept!

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál só
- 3 dl víz
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál citromsav (esetleg borkősav)

Elkészítés:
Tegyük fel melegedni a vizet, majd adjuk hozzá az ételszínezőt (bármit használhatunk, a lényeg, hogy emberi fogyasztásra alkalmas legyen). Ha elértük a kívánt színt, az összes további hozzávalót, a lisztet, a sót, az olajat és a citromsavat (vagy borkősavat) is öntsük hozzá a vízhez, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük kb. 15 percig.

Kezdetben nagyon darabos lesz, de néhány perc elmúltával szépen összeáll a massza.

Ha már nagyon nehéz kevergetni, húzzuk le az edényt a tűzről. Ha kihűlt, gyúrjuk át alaposan, ezután máris kezdődhet a móka! :)

Hűtőben – légmentesen záródó dobozban vagy fóliában – viszonylag sokáig eláll, érdemes eltenni a maradékot (amennyiben lesz)! :)

Képek: Modern Parents Messy Kids

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink