Őszi trendtippek - nem csak kismamáknak!
Várszegi Viktória
2013. szeptember 27.

Divatosan öltözködni nem mindig egyszerű, hiszen nem minden irányzat áll jól mindenkinek – pláne ha nem vagyunk épp darázsderekúak, hiszen egy méretes pocak díszeleg ott elöl. Azaz várandósan trendinek lenni sokszor még nagyobb kihívást jelent, mint normál állapotunkban. Nehéz ugyanis megtalálni azt a darabot, amiben igazán jól és kényelmesen érzed magad – és még divatos is. A nagy nyári ki- és levetkőzés után ősszel beköszönt az új trendév. Már nem elég egy kis rövidnadrág egy toppal: tetőtől-talpig fel kell öltözni. Lássuk mit is tartogat nekünk ez az ősz, milyen divatos darabokkal gazdagíthatjuk ruhatárunkat.

Hódít a gothic stílus. Hogy mi az? Csipke vagy csipkére emlékeztető minta, jellemzően sötét árnyalatban, ezúttal arannyal kombinálva, ami az amúgy inkább elvont stílustirányzatot némileg elegánssá varázsolja és finomít annak sötétségén. Nem kell megijedni, az idei ősz nem az extrém változatait preferálja, inkább csak finoman behozza a csipkét. Nem kell rögtön halálfejes csipkemintába bújni. :-)

Maradjunk inkább az örök klasszikusnál, a kis fekete ruháknál, és örüljünk, hogy most az áttetsző, esetleg csipkével tupírozott részektől még sejtelmesebb és varázslatosabb lesz. Ez az a darab, ami mindig nőies, mindig elegáns, bármikor előhúzható és amivel nem lehet mellényúlni.

Az ősz egyik legfelkapottabb divatszíne a kék, annak is az élénkebb árnyalatai, mint a kobaltkék, királykék vagy azúrkék. Szintén trendi a lila, ezúttal a bordóba hajló, de a narancs, és a piros is, akár az őszi falevelek.

Ezen színek most harsányak, az élénk árnyalatai dominálnak. Így legalább télen is vidáman, színesen öltözködhetünk, nem feltétlen kell ragaszkodni a szürke, barna és fekete unalomig viselt trióhoz. Pláne kismamaként ragaszkodj a színekhez!

Még mindig menő a színes farmer az évszakot idéző szép színekben, mint például az othello lila. De ahogy korábbi cikkünkben írtuk, a klasszik farmer kékben is az idei ősz biztos darabja.

Természetesen divat a kötött, abból is a cirmos, nagyszemű, legyen az pulóver vagy kardigán. Anyagát tekintve a finom puha mohair és a kasmír, amit bátran kombinálj fémmel vagy bőrrel. Bár erős párosításnak hangzik, hidd el ettől leszel igazán egyedi és stílusos.

Jön a barokk stílus. Esztétikus, elegáns és nagyon egyedi megjelenést biztosít, de csak óvatosan, a kevesebb sokszor több. A barokk stílus jellemzően aprólékos, mégis harsogó mintákkal operál, szegélyeket, gallérokat, mandzsettákat követel és mindenből kicsit eltúlzottan van jelen. Figyelj arra, hogy át ne ess a ló túloldalára, ne aggasd magad tele, ne viselj egyszerre kettőnél több barokk stílusú holmit vagy kiegészítőt.

Újra és még mindig hódít a flitter, a szegecs és a strassz. Csillog-villog a ruhán, a topon és a nadrágon is. De ezzel is csak óvatosan, a kényes díszítés nem mindig jelent kényelmes viseletet, itt-ott szúrhat, irritálhat, nem annyira kismamabarát.

Talán egyértelműnek tűnhet, mégis jó tudni, a markáns darabokból elég egy pár ruhatáradba. Nem kell teljesen átadd magad a meghatározó stílusoknak, elég ha csak finoman idomulsz és a divatot csupán egy-egy extra darab képviselteti magát ruhatáradban.

Végül egy jó tanács: ne feltétlen ragaszkodj ahhoz a stílushoz, azokhoz a darabokhoz, amit várandósság előtt viseltél, hiszen mint ahogy a tested, úgy a lelked is változik a 9 hónap során, így ízlésed is alakul. Bátran válogass kedvedre az irányzatok között, sokszor meglepő, hogy az áll jól, amire korábban talán nem is gondoltál.

A kismamadivatban partnerünk a b.boom.

Rovatunk korábbi cikkeit itt olvashatod:

Kapcsolódó cikkeink