A házi finomság nem tartalmaz ételszínezéket, mesterséges adalékanyagokat, valamint hozzáadott cukrot sem - ízlés szerint nyilván tehetsz bele, de ebben az esetben kizárólag rajtad múlik a mennyiség. Elkészítése mindössze 10 percet vesz igénybe, nem kellenek drága eszközök, csupán néhány pálcikára és kiöntőformára lesz szükség!
Hozzávalók (6 adag):
- 2,5 dl gyümölcspüré;
- néhány evőkanál víz;
- 1-1,5 evőkanál méz vagy egyéb édesítőszer.
Elkészítés:
- A hozzávalókat összekeverjük;
- beletöltjük a készítőformákba;
- mélyhűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: 10 perc
Költség:
- 6 adag: 300 Ft (Persze lehet picivel több is, ez a kiválasztott gyümölcs fajtájától függ.)
- egy főre: 50 Ft
Recept forrása: http://www.nosalty.hu/recept/hazi-jegkrem
A gyümölcspüré mindig friss alapanyagokból készüljön. Ha inkább krémes finomságra vágynál, alapként bátran használhatsz valamilyen natúr joghurtot (pl.: görög krémjoghurt), az elkészítés módja ebben az esetben sem változik. :-)
A jégkrémet xilittel (nyírfacukor), sztíviával, eritrittel vagy mézzel ízesítheted.