Szülésfelkészítés kizárólag kispapáknak

Dean Beaumont 43 éves építész a Cambridgeshire-ben található Peterborough Városi Kórházban indította el a tanfolyamát, mivel úgy érezte, annak idején nem volt kellőképpen felkészülve első gyermeke érkezésére. Most ő Anglia egyetlen képzett férfi terhesgondozója, aki kizárólag férfiak számára tart kétnapos felkészítő tanfolyamot.

A kétgyermekes apa azért zárja ki a kismamákat a tanfolyamról, hogy a férfiak nyíltabban cserélhessék ki gondolataikat félelmeikkel kapcsolatban. Az órák során Dean sajátos férfihumorral közelíti meg a terhesség, a szülés és az újszülött érkezése körüli nehézségeket.

Kép: Dean Beaumont és családja, Daddynatal.co.uk.

Első gyermekem születésekor számos témába vágó könyvet elolvastam, részt vettem a párommal szülésfelkészítő tanfolyamon is, mégis totálisan hasznavehetetlennek éreztem magam a szülés során – számolt be róla Dean. Nagyon fontos, hogy a férfiak is felkészülten vágjanak bele a gyermekvállalásba. Nem a hagyományos tanfolyamok helyett, hanem azok mellé szánom az én segítségemet.

A Peterborough Városi Kórház most lehetővé tette, hogy Dean óráit az érdeklődők ingyenesen látogathassák.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink