Terhességi tesztek: erre figyelj!
Várszegi Viktória
2013. április 2.

A mai szupergyors – bármelyik patikában beszerezhető – terhességi tesztek már a beágyazódás napjaiban megbízható eredményt produkálhatnak, és minden tévhittel ellentétben, a megadott időponttól kezdve, a nap bármely szakában elvégezhetőek, de...

Ha biztosra akarsz menni

Bár a tesztek rendkívül érzékenyek, a bombabiztos eredmény kedvéért azonban nem árt várni néhány napot, egészen pontosan: egy szűk hetet az aktuális menstruáció kimaradása után. A vizeletben található HCG hormon mennyisége másfél naponta megduplázódik, megéri türelmesnek lenni… Ha nincs kedved várakozni, a tesztelést inkább a reggeli órákra időzítsd, ilyenkor a legmagasabb a vizelet HCG-koncentrációja.

A bakik elkerülése végett…

Technikai szempontból kétféle terhességi teszt létezik, az egyik az a bizonyos vizeletsugaras verziójú, mellyel bizony könnyű hibázni… Kisebbfajta akrobatikus mutatványt igényel, hogy száraz maradjon az a bizonyos tesztablak, ellenkező esetben értékelhetetlen eredmény születik. Ha nincs kedved bűvészkedni, nyugodtan használhatod ezt a tesztet is úgy, hogy egy tiszta edényben felfogod a vizeletet, majd ebbe mártod bele a tesztrúd végét, így biztosan értékelhető eredményt kapsz majd. 

Némelyik tesztet vízszintes helyzetben kell tartani a reakció alatt (a vizelettel történő érintkezés után), ezért (sem) árt gondosan átnyálazni a használati utasítást, mielőtt hozzákezdenél a művelethez. :)

Figyelem: HCG tartalmú gyógyszerek szedése esetén értelemszerűen jelezhet tévesen pozitív eredményt a teszt, a fogamzásgátló tabletta viszont nem befolyásolja működését.

Kapcsolódó cikkeink