Ti küldtétek: Lili születésének története
Várszegi Viktória
2014. május 29.

Azok közé a szerencsés kismamák közé tartoztam akiknek problémamentes volt a várandóssága, csak a gyomorsav okozott némi kellemetlenséget...

2013. február 14-re voltam kiírva a mi kis csöppségünkkel, de sajnos kolesztázis miatt a doktornőm úgy döntött, hogy inkább befektet a kórházba, és megcsászároz 12-én.

2013.02.10-én hajnali 4 óra körül erős görcsökre ébredtem, gondoltam, biztos a tegnapi sajtburger nem tetszik a pocakomnak... De mikor már a harmadik, negyedik ugyanilyen fájás jött, rádöbbentem, hogy tévedtem, és útban a mosdó felé el is folyt a magzatvizem, amitől egy kisebb frászt kaptam...  Szóltam az ügyeletes nővérnek, aki azonnal értesítette az éjszakás orvost, megvizsgált és azt mondta, "na kedves kismama, nemsokára a karjaiban tarthatja a kisbabáját!" Amíg ők tettek-vettek, a szobatársaim segítettek összeszedni a dolgaimat, közben pedig telefonáltam apának, aki úgy vette fel a telefont, hogy "szülünk???" Mondtam, "igen szívem, jöhetsz"!  Villámgyorsan beért, felvette az ilyenkor kötelező műtősruhát, majd vártuk a doktornőt, hogy ő is beérjen... Mondanom sem kell, úgy szakadt a hó, hogy közel 3 óra volt neki az út be a kórházba! A szülőszobán vajúdtunk, a választott doktornőnk úgy fél hét körül érkezett meg, a jelenléte nagyon megnyugtatott! Amíg ő bemosakodott, nekem beadták a spinális érzéstelenítést a gerincembe, ami nem volt éppen kellemes, az aneszteziológus úgy lenyomott a fejemnél fogva, hogy azt hittem, most így simán megszülök… Amikor már deréktól lefelé nem éreztem semmit, elkezdődött a műtét. A párom is bent lehetett velem végig, ami szintén nagyon megnyugtató volt...

Tehát 7 órakor elkezdődött a műtét, 7:15-kor pedig felsírt a mi kis Lilink, Apának mutatták fel először, gyorsan lefényképezte, hogy majd később én is megnézhessem! :-)

7:30-ra engem már össze is varrtak, majd betoltak a megfigyelőbe. A műtétem zökkenőmentes és gyors volt, 4 nap után már ki is vették a varratokat, mivel olyan hamar gyógyultam, hála az odafigyelő és precíz doktornőnek. Míg élek hálás leszek neki, hogy így odafigyelt ránk.

Ez a fotó akkor készült Liliről, amikor kivették a pocakomból:

Ezek pedig egy nappal később:

3350 grammal és 52 centivel született makkegészségesen, és most már ilyen cserfes, közel 16 hónapos kis tünemény:

Köszönöm szépen, hogy elolvastátok! :-) 

Beküldő: Bernadett

Szívesen elmondanád Te is, hogyan született a kisbabád?
Írd meg nekünk! A szüléstörténeteket a szerkesztoseg@babasmamas.hu e-mail címre, illetve facebook-postaládánkba várjuk.

Kapcsolódó cikkeink