Ti küldtétek: Lilien születésének története
Várszegi Viktória
2014. március 17.

Minden éjjel fél 2-kor kezdődött. Valami furcsa, eddig még nem tapasztalt fájdalmat éreztem a pocakomban. Eleinte úgy gondoltam, ez 40 hét után természetes, de csak nem akart elmúlni. Már a szememet se tudtam lehunyni, így nagy izgalommal a telefonomat vettem a kezembe, hogy megbizonyosodjak arról, amit a lelkem mélyén már tudtam. Ezek bizony fájások. Méghozzá 5 percesek. Azonnal ébresztettem páromat, hogy ma bizony már babázni fogunk. Ő csak legyintett egyet, nem igazán hitt benne. Hagytam tovább aludni, én pedig készülődtem a nagy napra.

Hajnal fél 6 táján jártunk, amikor már kezdett szorosabbra fordulni a dolog. Az ekkori 3 perces fájásokat már a párom is komolyan vette, ezért úgy döntöttünk, irány a kórház.

Az orvosom szívélyesen fogadott és a vizsgálóba vezetett. Kiderült, hogy ma valóban megszületik a várva várt babánk. Elvégezték a szükséges vizsgálatokat, és rövidesen a szülőszobában találtuk magunkat. Igen ketten, mert Apuka is jelen szeretett volna lenni tündérkéje születésénél. Nekem pedig Apa volt a lehető legjobb támaszom a megpróbáltatások közepette. Sok segítséget nyújtott, amiért mindig hálás leszek. Injekciók, vizsgálatok, labdázás és fájások... Ezekről szólt a következő pár óra. De 10 órakor elérkezett az idő, hogy életem egyik legszebb élményén essek át. Felfeküdtem az ágyra, és egy szuper orvossal és szülésznővel, valamint Apával kezdetét vette a csoda. A szülés és születés csodája. 10 óra 37 perckor világra jött a kislányunk, Lilien 3890 grammal és 51 centivel. Ez volt életem legboldogabb napja!

Mindez 5 hónapja történt, de százszor végigcsinálnám ugyanígy, ha még egyszer először a kezembe vehetném!
Ez a mi születéstörténetünk.

Beküldő: Kinga

Szívesen elmondanád Te is, hogyan született a kisbabád?
Írd meg nekünk! A szüléstörténeteket a szerkesztoseg@babasmamas.hu e-mail címre, illetve facebook-postaládánkba várjuk.

Kapcsolódó cikkeink