Újszülött kisfiút találtak a hatvani kórház inkubátorában

Egészséges kisfiút találtak a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet csecsemőmentő inkubátorában péntek reggel - tájékoztatta a kórház pr-menedzsere az MTI-t.

Fotó: hatvanonline.hu

Pripkó Judit elmondta, hogy az inkubátor riasztója 9 óra előtt pár perccel szólalt meg. A kisfiú azonnal az újszülöttosztályra került. Az első orvosi vizsgálatok szerint a baba egészséges, 3150 grammos, a szülés egy napon belül történt. Az újszülöttet ellátták, a köldökzsinórt cipőfűzővel elkötötték, felöltöztették, úgy helyezték el az inkubátorban. A kisfiú egyelőre a Hatvani Albert nevet kapta. 

Az inkubátort tavaly október 8-án tették ki, és ez volt az első alkalom, hogy gyermeket helyeztek el benne - közölte a pr-menedzser.

(MTI)

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink