Útmutató feszült kismamáknak
Várszegi Viktória
2009. június 12.

Tehetünk-e ellene?

Bár szinte lehetetlennek tűnik – többek között azért, mert már belenyugodtunk abba, hogy a modern életvitel velejárója a stressz -, mégis meg kell próbálnunk kizárni, illetve kezelni a feszültséget okozó tényezőket!

Mindennapi taposómalom

A terhes nő szervezete hatalmas munkában van, ami sok energiát igényel, így természetes, ha picit fáradtabb vagy a munkahelyen. Igen valószínű, hogy a főnök és a többi kolléga sem vár el tőled olyan teljesítményt, mint azelőtt. Persze megeshet, hogy a munkaadó a szőrösszívűbb fajtából való, aki egyáltalán nincs tekintettel állapotodra, akkor rajtad a sor! El kell gondolkodnod azon, vajon mi a fontosabb! Az, hogy szó szerint betegre idegeskedd magad egy vadidegen, cezaromániás vezető miatt, vagy hogy egészségesen gyarapodjon a kisbabád a pocakodban? Nem kérdés, hogy az utóbbi! Nem struccpolitikára bíztatunk, csupán arra, hogy kezeld a helyén a dolgokat, tudd, hogy Nektek mi a legfontosabb! Ha ezt tisztáztad magadban, minden könnyebb lesz.

Otthon, édes otthon..

Vagy mégsem? A babavárás sok, addig elhallgatott, eltemetett párkapcsolati problémát hozhat felszínre. Türelmetlenebb vagy, kiszolgáltatottnak, sebezhetőnek érezheted magad, fokozott érzékenységed miatt pedig könnyebben kialakulhatnak a veszekedések is köztetek.. Most sem azt javasoljuk, hogy maradj csöndben, és mosolyogva nyeld le a belőled elemi erővel kikívánkozó mondatokat, sőt! Beszélgessetek minél többet, ne maradjanak – ha voltak – titkaitok egymás előtt, a várandósság hosszú hónapjai csodálatos lehetőséget jelentenek az igazi intimitás kialakítására! Ha sikeresen veszitek ezt az akadályt, és közelebb kerültök egymáshoz, Te is sokkal kiegyensúlyozottabb leszel!

Segítség, anya leszek!

A főnök is kedves, a szerelmi életetek is rendben van, Te mégis ki vagy borulva a nap 24 órájában? Nem vagy egyedül, minden nő elbizonytalanodik kicsit, amikor első babájával a pocakjában a jövőre gondol. Olvasgass minél többet a témában, beszéld meg kétségeidet a mamáddal, már szült barátnőiddel és a szerelmes - talán szintén picit riadt - kedvessel is!

Kapcsolódó cikkeink