Videó: így alakul ki a baba arca

Az alkotók rengeteg háromdimenziós ultrahangfelvételt elemeztek a munka során, hogy végül egyetlen – idáig soha sem látott – videó szülessen az emberi arc kialakulásának mozzanatairól.

A folyamat, miként az addig felismerhetetlen részek a baba arcává formálódnak, a várandósság második-harmadik hónapjára tehető. "Arcunk éppen úgy rendeződik össze a magzati fejlődés során, mint egy háromdarabos puzzle" – fogalmaz a páratlan animáció narrátora.

A kisfilm része a BBC tavalyi évben készített, hazánkban is bemutatott The Human Body c. nagysikerű sorozatának.

A BBC háromdimenziós animációja az emberi arc kialakulását modellezi - íme! :)

Forrás: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2169390/How-human-face-formed-Video-shows-babys-unique-features-develop-womb.html

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink