Kiss Barbi
Várszegi Viktória
2009. szeptember 5.

Milyen céllal íródott a www.ossejt.net oldal? – Babásmamás.hu
Amikor még kismama voltam sok energiámba került utánajárjak a szükséges információknak az őssejtbankok tevékenysége kapcsán és eldöntsem melyik szolgáltatását veszem igénybe gyermekem születésekor. Akkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy közzéteszem minden leendő kismamának azokaz az adatokat, amiket én gyűjtöttem a köldökzsinórvér eredetű őssejt fagyasztás lehetőségeiről Magyarországon, az ezzel foglalkozó cégekről, szolgáltatásaikról.

Milyen szempontok alapján történik az összehasonlítás? – Babásmamás.hu
Hiszem, hogy a Magyarországon köldökzsinórvér levétellel és őssejt fagyasztással foglalkozó cégek, mind tökéletes szolgáltatást nyújtanak, de szolgáltatásaik, áraik és az üzleti szereplésük közötti különbségek esetleg meghatározó szempontok lehetnek. A döntést mindenkinek maga kell meghoznia, de remélem ebben az oldalam segíteni tud.

Honnan nyered az információdat a honlapodon található tartalomhoz? – Babásmamás.hu
A cégek weboldaláról és a témában fellelhető egyéb internetes oldalakról.

Hány őssejttel foglalkozó szolgáltató van Magyarországon? – Babásmamás.hu
Amikor elindítottam az oldalt, akkor három szolgáltató volt. Tudomásom szerint jelenleg négy olyan bank van, akik köldökzsinórvér eredetű őssejtek fagyasztásával és tárolásával foglalkozik, de ezek közül csak kettő tárolja a mintákat Magyarországon.

Mióta lehetséges Magyarországon tároltatni mintákat? – Babásmamás.hu
2004-ben kapta meg az engedélyét az első magyarszági tárolást végző cég .

Te éltél valamelyik cég szolgáltatásával, ha igen melyikkel és miért? – Babásmamás.hu
Igen, tároltattuk gyermekünk őssejtjeit. Az alapos összehasonlítás után a választásunk erre a Magyarországon tároló szolgáltatóra esett, akik öt éve tárolnak mintákat Budapesten és Miskolcon. A honlapomon is ismertetett információk mellett még a tudományos (pl. tagságok) és laboratóriumi hátterük is megerősítette döntésünket.

Kapsz visszajelzést az anyukáktól? – Babásmamás.hu
Rengeteg „sorstárs” ír nekem levelet – van aki köszönetet mond a segítségért, van aki csak gratulál és szoktam kapni friss adatokat, híreket is.
 
Mi is gratulálunk az oldaladhoz és sok boldogságot kívánunk Neked és a családodnak!
Köszönöm.

Kapcsolódó cikkeink