Terhesség: tények és tévhitek

2009. február 28.

Ha túl sok A-vitamin, vagy túl sok cink jut a mama szervezetébe, annak a kisbaba látja kárát. Néhány élelmiszer maga is meglehetősen sok A-vitamint tartalmaz (máj, sütőtök, sárgarépa), ha ebből nagyon sokat fogyaszt a kismama és ezzel együtt A-vitamint is szed, ez már veszélyeztetheti a babát. A várandósok számára kifejlesztett vitaminkészítmények nem tartalmazzák veszélyes mennyiségben egyik összetevőt sem. Ha a kismama ilyet szed, nincs ok az aggodalomra.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink