Augusztusban kétszer jön a családi pótlék!

A tapasztalatok alapján a családok többségének már az is sokat segít, ha szeptemberhez közeledve nagyobb likviditással rendelkeznek, hisz így jobban tudják fedezni a kiadásaikat. Ezért, ahogy tavaly, úgy idén is, duplán kapják meg a juttatásokat augusztus végén, már szeptember előtt megérkezik a családi pótlék, a gyermekgondozási segély és a gyermeknevelési támogatás – mondta a Kossuth Rádió Napközben című műsorában Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A családoknak anyagi segítséget nyújt az is – folytatta, hogy évről évre bővül az ingyenesség köre a gyermekétkeztetésben és a tankönyvellátásban. Idén szeptembertől valamennyi alsó tagozatos ingyen kapja meg a tankönyveket, a nagycsaládosoknál pedig a nagyobbak is. A rászorulók és a nagyobb családok csemetéi kedvezményesen, vagy ingyen étkezhetnek az iskolákban.

Továbbá a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyerekek augusztusban 5800 forintnyi Erzsébet utalványra is jogosultak, amelyet ételre és tanszerre használhatnak fel a szülők.

Forrás: Híradó.hu

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink