Béres Alexandra

2009. október 1.

Terveztétek a picit? – Babásmamás.hu

Igen. Régóta vártuk ezt a kisbabát, és nagyon boldogok vagyunk, hogy összejött!

Hogyan teltek, telnek a babavárás hónapjai? – Babásmamás.hu

Szerencsés vagyok, egyetlenegy rossz napom sem volt! Elkerültek a rosszullétek, hányingerem sem volt, mindössze két olyan napról számolhatok be, amikor semmihez sem éreztem kedvet, de ettől eltekintve minden szuperül ment! Most, a várandósságom utolsó hónapjában is elmondhatom, hogy maximálisan aktív vagyok, jól érzem magam, tudok dolgozni, sőt rendszeresen tartok pocakos tornát is!

Minek köszönhető mindez? – Babásmamás.hu

A sportnak biztosan van benne szerepe. Illetve, az orvosom megfigyelései szerint, azok a kismamák, akik testileg-lelkileg harmóniában voltak önmagukkal a fogantatás pillanatában, könnyebben viselik a várandósságot is. De az is lehet, hogy szerencsém van, hiszen minden terhesség más… Nagyon alkalmazkodó a kisbabám, ezért már most különleges szeretetet érzek iránta! A mindennapjaimat illetően szinte semmiben sem kellett változtatnom.

Milyen életmódbeli tanácsokat adnál a többi kismamának? – Babásmamás.hu

Nem szabad elengednünk magunkat ezekben a hónapokban sem! Megfigyeltem, hogy amikor kicsit lazábban vettem az étkezést, rögtön felugrott egy-két plusz kiló is… Tehát ugyanúgy kondícióban kell tartanunk a testünket, mint ahogyan máskor is. Nincs szükség csokira és édességekre! Az a legfontosabb, hogy minél több értékes táplálékot vegyünk magunkhoz, hogy ezt adhassuk az odabent fejlődő kisbabának is. Nagyon lényeges a mozgás (is), hiszen a vérkeringésnek ugyanúgy kell működnie, mint a várandósság előtt, nem szabad mesterségesen "leállítani".

Mit tegyenek azok a kismamák, akik a baba előtt nem sportoltak? Nekik mit javasolsz? – Babásmamás.hu

Semmiképp se pocakosan kezdjenek edzeni, nekik a laza sétát, úszást, stb. ajánlanám. Aki viszont aktívan sportolt a várandóssága előtt, bátran folytathatja. Természetesen enyhébb intenzitással – különösen az első három hónapban -, óvatosabban, de feltétlenül érdemes továbbra is mozogni!

Milyen szülésre készülsz? – Babásmamás.hu

Természetes úton szeretném világra hozni a kisbabát, ha lehet, akkor érzéstelenítő nélkül!

Tartasz-e tőle? – Babásmamás.hu

Nem félek, annyian szültek már előttem. Biztosan nagy kihívás lesz, de azt hiszem, nincs mitől tartanom. Ha esetleg másképp alakulnának a dolgok, akkor sem fogok kétségbeesni, de most így tervezem; szeretném teljes tudatommal megélni a baba születését. Szerintem nem véletlenül olyan a szülés, amilyen, ez is hozzájárul ahhoz, hogy megértsük a baba értékét. Véleményem szerint, fontos átélni, ahogyan az a pici lélek megküzd azért, hogy a világra jöhessen!

Mit gondolsz az őssejtekről? Miért döntöttetek úgy, hogy tároltatjátok a baba köldökzsinórvérét? – Babásmamás.hu

Az édesapám orvos, az ő véleménye nagyban hozzájárult a döntéshez. Ő úgy gondolja, ez a lehetőség mindenképpen egy esély a születendő babánknak, ezért is határoztunk a köldökzsinórvér levétele mellett. 

Foto: www.beresalexandra.hu

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink