Mi az a Twitter?
Várszegi Viktória
2009. december 2.

A Twitter egy egyszerű kérdést tesz fel neked, mi történik, erre lehet válaszolni 140 karakterben, legjobban a chat kliensekben megszokott státusz üzenethez hasonló (amit a neved alá szoktál írni MSN-en :) ). A lényeg, hogy amolyan mininaplóként funkcionál, ahol megnézheted azt is, hogy mások mit írnak, így akár barátságokat létrehozva az egymás gondolatainak követésével. A kezdő csiripelőknek ennyi lenne a Twitter definíciója.

a lényeg

A Twitter természetesen több, mint egy mikroblogging szolgáltatás, egyik előnye például, hogy közvetlen kommunikálhatsz itt olyan emberekkel is, akiket amúgy nem keresnél chat-en vagy nem hívnád fel telefonon, mert nem közeli ismerős, vagy egyszerűen feleslegesnek tartod az adott pillanatban.

a mindennapok

Sokan a hasznos dolgokat keresik a Twitter használatában, ezeket az embereket ki kell ábrándítanom, a Twitter-nek nincs igazán kézzel fogható értelme, de gyorsan függőséget okozhat, ha ráérez az ember a lényegére. Használhatod chat helyett például az esti közös program egyeztetésére, real time élménybeszámolóra, blogpromócióra vagy olyan gondolatok megosztására, amiket egyébként nem szoktunk leírni egy blogra vagy máshova. A Twitter-en az ilyen üzenetek tökéletes helyen vannak, a tweetek (Twitter-re kiírt üzenet) nagy része tényleg arra a kérdésre ad választ, hogy mit történik éppen az adott illetővel.

az érzés

A fenti példákból keletkeznek ezután a beszélgetések (@felhasználónév reagálások), ez adja a Twitter igazi lényegét, az állandó közösséget egy 140 karaktert váró input doboz mögött. A régi motorosok szokták mondani, hogy a Twitter használatával bárhol és bármikor “emberek között érezhetem magam”, köszönhetően például a mobilelérésnek. Ha már az elérhető felületeknél járunk, a Twitter-t szinte bármilyen eszközön használhatod, webről, valamilyen direkt erre a célra fejlesztett kliensből, mobilról vagy valamilyen chat alkalmazásból.

Ennyi. És egy kicsit több. Ha szeretnéd kipróbálni, kattints a jobb oldali menünk alatt a "madaras" ikonra, regisztrálj a twitter oldalán és már csiripelhetsz is velünk.

Ha rutinos twitterező vagy, kérlek segítsd a többieket a hozzászólásaiddal!

 

Forrás: wyctim