Déméter Ház

A jelenlegi fenntartó alapítványt néhány lelkes civil, valamint a budapesti Szent László Kórház egyik szakmai csapata hívta életre néhány évvel ezelőtt. Céljuk, hogy lehetőséget biztosítsanak arra, hogy a csontvelő-transzplatáción áteső gyerekekkel szüleik is együtt lakhassanak a rendkívül hosszú – akár évekig tartó - kezelés alatt.

Korábban megoldatlan probléma volt a transzplantáción átesett, de még gyakori orvosi ellenőrzést vagy nyomon követést igénylő vidéki gyermekek elhelyezése. Az édesanyák pedig gyakran méltatlan körülmények között, gyermekük ágya melletti széken aludtak heteken keresztül, amely nemcsak teljesen kimerítette őket, de a gyermekükkel való törődésre, foglalkozásra is kevesebb erejük maradt. A Démétér Házat a családok teljesen térítésmentesen vehetik igénybe, mivel a rászoruló családok így is emberfeletti anyagi terheket cipelnek.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink