Digitális hímes tojásokkal a koraszülött gyermekekért

2013. március 30.

A húsvéti jótékonysági projekt negyedik, hi-tech szereplője egy különleges, Magyarországon egyedülálló tojásrajzoló plotter, amely maradandó bükkfatojásokra festi a művészek által megálmodott illusztrációkat.

Az újragondolt, kortárs minták a hazai grafikus szakma ismert dizájnerei, illusztrátorai munkáit dicsérik. Szalay Zoltán (INS), Királyfalvi Károly (Drez), Varga Zsolt (Sekond), Lőrincz Attila (Zendor), Nádi Boglárka (bigibogi), Csordás Zoltán (Csordi) megmutatták, hogy a digitális tojásfestés területén is otthonosan mozognak.
A "vásznak", a lúdtojás méretű, 7,5 cm magas tömör bükkfatojások pedig egy hazai asztalosműhelyben kézi megmunkálással készülnek.

A projekt szervezői tojásonként 1.000 forintot ajánlanak fel a SOTE I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Újszülött Intenzív Osztályának javára; az összegyűlt pénzből az osztály által választott fogyóeszköz vagy készülék kerül megvásárlásra.

A kezdeményezés weboldala, tojásrendelés itt!

Kapcsolódó cikkünk:

Dr. Bogdányi Katalin a SOTE II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Osztályán dolgozik az idő előtt világra jött kisbabák megmentéséért, a fentebbi interjút korábban készítettük a doktornővel.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink