Emelnék a családi adókedvezményt?

Jelentősen emelkedhet a két gyermeket nevelők családi kedvezménye, a jelenlegi húszezer forint helyett havonta akár 40-50 ezer forint körüli összeg is maradhat náluk - írja a Magyar Nemzet. 

Az emelés több mint 350 ezer szülőt érinthetne. A lap úgy tudja, egyes kormánypárti elképzelések szerint a kétgyermekes közteher-kedvezményt úgy emelnék meg, hogy annak összege megközelítse a nagycsaládosoknak egy-egy gyermek után járó enyhítés nagyságát. Mindez azt jelenti, hogy a jövőben egy gyermek után havonta akár 20-25 ezer forintot is igénybe vehetnének azok, akik két gyermekről gondoskodnak.

(MTI)

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink