Így viselnék a szülési fájdalmakat a férfiak…

Egyre több férfi veti alá magát a szülési fájdalmakat szimuláló eljárásnak világszerte. Elsőként egy ausztrál orvos, Dr. Andrew Rochford vállalkozott a kísérletre, melynek során alacsony feszültségű elektródákat rögzítettek a hasfalára, ezzel imitálva az összehúzódásokat.

A BUST Magazin beszámolója szerint két óra elteltével fájdalomcsillapítót kért az orvos, de három és fél óra után így is feladta a küzdelmet – mentségére legyen, közel sem volt olyan motivációja, mint egy ténylegesen vajúdó kismamának.

A megmérettetést követően Dr. Rochford bocsánatot kért a nőktől, kiváltképp saját feleségétől, amiért korábban meg volt győződve arról, tudja, min mennek keresztül az anyák szülés közben…

Az év elején két holland férfi is követte az orvos példáját: Dennis Storm és Valerio Zena azonban már két óra után bedobta a törölközőt, és kérte a stimuláció felfüggesztését – adta hírül a Daily Mail. Az internetes újság szerint a fiúk hamarabb folyamodtak fájdalomcsillapítóhoz, mint bármelyik kismama a kísérő nővér eddigi praxisa alatt.

A közelmúltban újabb két önkéntes jelentkező próbálta ki a szimulációt az Egyesült Államokban, az erről készült videó anyák napján került fel a világhálóra... :)

Lead kép: Bigstock

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink