Jó hír: augusztusban kétszer jön a családi pótlék

A szeptemberi tanévkezdésre való tekintettel előrébb hozzák az alanyi jogon járó családtámogatási ellátások kifizetését - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön.

A szeptemberben esedékes családi pótlék, gyes, gyermeknevelési támogatás augusztus 27-ig mindenkinek a számláján lesz, vagy postai értesítőt kap róla – mondta el Novák Katalin a sajtótájékoztatón. A kifizetések előrehozásával a szeptemberi óvoda- és iskolakezdést kívánják ily módon is megkönnyíteni – tette hozzá az államtitkár.

Novák katalin szerint a kormány különböző intézkedései, mint például az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztése vagy az általános iskola első három évfolyamán tanulóknak járó ingyen tankönyv egy kétgyermekes családnál mintegy 25 ezer forintos pénzügyi segítséget jelenthet.

A következő kifizetés októberben lesz, normál menetrend szerint. 

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink