Kismamakonyha

A napi kalóriaszükséglet közel felét, minden további nélkül fedezheted szénhidrátokkal (tészták, rizs, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyerek, zsömlék, stb.), így könnyen elejét veheted egy-egy makacs székrekedésnek is!

A megfelelő mennyiségű fehérjebevitelről is gondoskodnod kell, tojás, tejtermékek, húsfélék vagy hal minél gyakrabban legyenek a tányérodon! A tejtermékek (túró, sajtok, joghurt) kalciumtartalmuk miatt is fontosak, ügyelj a rendszeres utánpótlásra! A legjobb, ha a sovány tejből készült finomságokat részesíted előnyben, a zsírokkal (és olajokkal) nem árt az óvatosság..

Hetente többször – de minimum kétszer – egyél valamilyen tengeri halat! A bennük található zsírsavak elengedhetetlenek a baba egészséges fejlődése szempontjából, ill. nagyszerű jódforrások, különösen a lazac és a tőkehal.

A hüvelyesek (pl. borsó) és a mélyzöld zöldségfélék (spenót, brokkoli, saláta, stb.) folsavtartalmuk miatt lényegesek, különösen a terhesség első harmadában.

Itt olvashattok azokról az ételekről, melyeket ajánlott elkerülni a pocakos időszakban!

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink