Mohamed Aida

2009. július 25.

Aida és férje, a kanadai származású párbajtőröző, Laurie Shong néhány hónappal ezelőtt tértek vissza Magyarországra – eddig kétlaki életmódot folytatva, ingáztak a két ország között -,  de a pici érkezését itthon várják.

Sokat vártatok a babára? – Babásmamás.hu

Szerencsére hamar összejött! Miután abbahagytam a fogamzásgátlót, egyfajta hormonzavarom lett; ezért az olimpia után – merthogy, sportolók lévén, ehhez igazítottuk a babát -, a verseny után hormontámogató gyógyszereket kaptam, mégis meglepetés volt! Azt gondoltam, nehezebben fog sikerülni, és ebben az időszakban veszítettem el a nagypapámat is, nagyon szomorú voltam, az elején nem is sejtettem, hogy várandós vagyok..  

Milyen volt a terhességed? Sportoltál közben? – Babásmamás.hu

Amikor megtudtam, hogy állapotos vagyok, akkor még folyamatosan edzettem. Aztán pihentem pár hétig, ill. beágyazódást segítő gyógyszereket szedtem, később ismét tornázni kezdtem. Rendben voltam, erősnek éreztem magam. Ebben az időszakban Kanadában voltunk, ott egyébként sokkal rugalmasabban kezelik a várandósságot a sport szempontjából (is).  

Nehézségek is akadtak.. – Babásmamás.hu

Igen, a gondok akkor kezdődtek, amikor hazajöttem Kanadából.. Talán a hosszú repülőút volt az oka, sajnos felmerült a koraszülés veszélye is. Szigorú ágynyugalmat írtak elő, ami több szempontból is megviselt. Fizikailag nem éreztem magam rosszul, de nehezen tűrtem a tétlenséget, a teljes mozgáshiányt, de legfőképp azt, hogy nem tudtam mire számíthatok, mi van a babával, szóval nagyon sokat stresszeltem magam. Szerencsére már minden rendben, most csak arra kell figyelnem, hogy a még hátralévő időben a lehető legtöbbet növekedjen a pici.

Együtt fogtok szülni a férjeddel? – Babásmamás.hu

Igen, együtt.

Mit vársz a szüléstől? – Babásmamás.hu

Ez egy nagyon új dolog lesz számomra, nem tudom, hogyan fogok reagálni, de semmiképp sem úgy képzelem el a szülést, hogy az ágyban fekszem, és csak várom, hogy történjenek a dolgok! A stresszt mindig mozgással szoktam leküzdeni, mentálisan úgy készülök a szülésre, mint ahogyan egy nagyobb versenyre. Úgy gondolom, hogy az embernek össze kell szednie minden erejét, összpontosítania kell, ugyanúgy, mint a versenyeken. Azt még nem tudom, EDA-t fogok-e kérni, szeretném előbb megtapasztalni, hogy milyen is az a fájdalom. Megmondom őszintén, jobban félek attól, hogy megszúrják a gerincemet, mint magától a szüléstől. Próbálok pár dologgal készülni; masszázsolajakkal, homeopátiás szerekkel, bár lehet, hogy ezek inkább csak mentálisan hatnak. Azt nagyon nem szeretném, hogy mozgásképtelen legyek, szörnyű lenne, ha nem tudnék jönni-menni! Bízom abban, hogy csak akkor avatkoznak be, ha nagyon muszáj. Természetes szülés párti vagyok.

Hogyan készülődtök a baba érkezésére? – Babásmamás.hu

Lassan befejezzük a fészekrakást, berendezkedtünk Magyarországon, itt várjuk a pici születését. Megpróbálunk mindent megtenni a babáért, már most. Úgy döntöttünk, levetetjük a köldökzsinórvért, bár bízunk benne, soha az életben nem lesz szüksége rá.. Napról napra egyre több lehetőség nyílik az őssejt-kutatásban, és a mai életvitel miatt, a rák szinte mindennapossá vált.. Sajnos sok közeli ismerős is megbetegedett, s ez mindenféleképp elgondolkodtatja az embert.. Fontosnak tartjuk, hogy minden esélyt megadjunk a gyermekünknek, semmilyen lehetőségtől sem akarjuk megfosztani Őt, de reméljük, nem lesz olyan betegsége, ami miatt fel kellene használni az őssejteket!

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink