Nemzetközi szülészeti konferencia Budapesten

A szülészeti ellátás hazai és nemzetközi kihívásai, társadalmi elvárásai, a legújabb kutatási gyakorlatok és eredmények kerülnek terítékre a december 6-8. között megrendezésre kerülő Nemzetközi Szülészeti Konferencián. Számos külföldi elismert szaktekintély, mint Dr. Sally Pairman, a Szülésznők Nemzetközi Szövetsége (ICM) elnöke, Mervi Jokinnen, az Európai Szülésznői Szövetség (EMA) elnöke, Ibu Robin Lim “CNN” Hero of the Year díjas bába és Dr. Michel Odent francia orvos, kutató előadása mellett szó esik majd többek között a várandósgondozás, a vízben szülés, a szoptatás, a homeopátia és aromaterápia jelentőségéről, valamint egy magyar találmányról, amely a várandóság és szülés alatti oxigénhiányos állapot megelőzését támogatja.

Fotó: Bigstock

A Mindent a Nőkért Alapítvány a Magyar Szülésznők Egyesületével karöltve Nemzetközi Szülészeti Konferenciát szervez 2018. december 6-8. között Budapesten. A konferencián az ország több szülészeti osztálya is bemutatkozik annak érdekében, hogy az egészségügyben dolgozók minél többet megtudhassanak egymás módszereiről, és tanuljanak egymástól. A programban kiemelt helyet kap a Magyar Szülészet helyzetének ismertetése hazai statisztikák prezentálásával, miközben körbejárják az otthonszülés kérdését is. A magyarországi szülészeti ellátáson kívül a holland, brit és török modelleket is bemutatják, valamint olyan külföldi szaktekintélyek osztják meg a résztvevőkkel tapasztalataikat, mint Dr. Sally Pairman, a Szülésznők Nemzetközi Szövetsége (ICM) elnöke, Mervi Jokinnen, az Európai Szülésznői Szövetség (EMA) elnöke, Ibu Robin Lim “CNN” Hero of the Year díjas bába és Dr. Michel Odent francia orvos, kutató. Mindezeken túl még arról is szót ejtenek majd, hogyan lehet a magyar szülésznői végzettséggel külföldön érvényesülni.

A szakmai előadások, workshopok szeretnének rávilágítani a szülészeti ellátás legnagyobb kihívásaira és az ehhez kapcsolódó, változó társadalmi elvárásokra. A rendezvényen fókuszba kerülnek a legújabb kutatási gyakorlatok és eredmények, és egy magyar találmányt is bemutatnak, amely a hypoxia, a várandósság és a szülés alatti oxigénhiányos állapot megelőzését támogatja. A várandósgondozásban rejlő lehetőségeket változatos workshopokon keresztül mutatják majd be, nemcsak a vízben szülés, de a szoptatás, homeopátia és aromaterápia is napirendre kerül.

Az eseményen többek között részt vesz a konferencia fővédnöke, Dr. Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár és Dr. Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár. A részletes program: ITT elérhető.

A részvétel regisztrációhoz kötött, a helyek korlátozottak! További információ, sajtórészvétel vagy interjúigény esetén keressenek minket az alábbi elérhetőségeken.

További információ: Incze Tímea, Mindent A Nőkért Alapítvány szakmai vezető, +36204994799, info@mindentanokert.hu, www.mindentanokert.hu

Kis kép: Bigstock

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink