Újszülöttet találtak a babainkubátorban

Egészséges újszülött kislányt találtak a budapesti Jahn Ferenc Kórház dolgozói az intézmény sürgősségi osztályának bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban kedden kora reggel – közölte a kórház.

Fotó: Bigstock

A 47 centiméterrel és 2480 grammos súllyal született kislánynak a kórház dolgozói a Hajnal Györgyi nevet javasolták. Érett és egészséges az újszülött.

Az egészségügyi személyzet azonnal gondozásba vette a babát, és az újszülött osztályra vitték. Mivel a szülés körülményeiről, a terhességről, és az édesanyáról egyelőre nincs információ, a babát az osztályon megfigyelés alatt tartják – tették hozzá.

A közlemény szerint a Jahn Ferenc Kórház babamentő inkubátorába hosszú évek óta nem helyeztek csecsemőt.

Az intézmény korszerűsített sürgősségi betegellátó osztályának bejáratánál elhelyezett inkubátor mindenki számára jól látható, könnyen megtalálható helyen van.

A berendezés védő környezetet és megfelelő klímát biztosít, így javítva az újszülött túlélési esélyeit – áll a kórház közleményben.

(MTI)

Kis kép: Bigstock

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink