2. Terhességi hét

A peteérés illetve a tüszőrepedés időpontját sokféleképpen meg lehet határozni, például házilag hőmérőzéssel és a méhnyaknyák vizsgálatával, de a drogériákban kapható ovulációs teszttel és orvosi ultrahangvizsgálattal is.

Most aztán tényleg itt az ideje a gyerekcsinálásnak! Sok boldogságot hozzá!

Amennyiben érdekel, hogy ezen a héten mi történik a testeddel és a babával, akkor olvass tovább!

Amit gondolsz:

„Szóval ilyen fogamzásgátlás nélkül szex..!”

A tested:

Ez a hét az önfeledt fizikai örömökről szól, na és a számokról! Körülbelül 140-500 millió sperma fog elindulni petevezetékeid felé, hogy elérjék áhított kis petesejtedet. Közülük csak kb. 200-nak sikerül végigmenni az úton, és csupán egy érdemelheti ki a jogot, hogy győzelmi táncot járjon az út végén.

A babád:

Megtörtént A CSODA, a baba megfogant!

Megtermékenyülés után a petesejt előbb két maggá hasad, aztán tovább osztódik, újra és újra, a sejtek kicsiny labdája 12 óránkét a kétszeresére nő.

Bár te még hónapokig nem fogod tudni a baba nemét, a haja vagy a szeme színét, egyéniségének sajátosságait, mindez már eldőlt odabent, a petesejt és a spermium találkozásának pillanatában.

A fogamzás után 3-4 napon belül a pete elkezdi megváltoztatni szolid sejtlabdaformáját, és sok száz sejtté alakul, melyek egy folyadékkal teli üreg köré csoportosulnak, ekkor blasztocitának nevezik a leendő pocaklakót.

A Te kis blasztocitád (az ici-pici leendő babád) megkezdi az ő hosszú, 7-10 napig tartó utazását a petevezetéken át a méhedbe. Gratulálunk, terhes vagy (csak még nem tudsz róla)!

Az életed:

Növelni akarod esélyeiteket? Próbáld meg az ősi, természetes családtervező módszert, hogy megállapíthasd mikor ovulálsz. Mérd meg a hőmérsékleted reggelente - mielőtt felkelsz, minden nap - ez segít hajszálpontosan megállapítani, hogy mikor lendüljetek akcióba. De választhatod a modernebb - és egyszerűbb - utat is, és beszerezhetsz a patikából egy ovulációs tesztet!

Vedd meg:

Ruházz be egy ovulációs tesztre (inkább tízre), hogy biztos lehess benne, mikor kell igazán játékba állnod.

Egyél:

Lazacot narancsos, ecetes mártással: a narancs édes íze ellensúlyozza az ecet és a fűszerek fanyarságát. A lazac azért is ajánlott, mert igen gazdag Omega-3 zsírsavban!

Tudd meg:

Ha úgy érzed: SIKERÜLT, mindenképp kerüld az alkoholt, a dohányzást és a mérgező háztartási tisztítószereket! (Bár ezt az óvintézkedést már a tervezgetés fázisában is be kellene tartani..)