21. gyermekét hozta világra a 43 éves anya

Ukrajnában a napokban hozta világra 21. gyermekét egy anya, aki ezzel országos rekordot döntött.

Ukrán médiajelentések szerint a 43 éves anya, Leonora Namenyi a nyugat-ukrajnai Csernyivci megyében lévő Osztricja településen él népes családjával. 46 éves férje, Janos Namenyi elképzelhetőnek tatja, hogy az újszülött nem az utolsó gyermekük. "Amennyi gyermeket az Isten ad, annyink lesz" – jelentette ki.

A sokgyermekes anya huszonegyedikként született fiával bekerült az ukrán rekordok könyvébe. Legidősebb négy gyermeke már saját családjával külön háztartásban él, a többi 17 viszont még a szülői házban. Az ukrán társadalom elöregedőben van, a jelenleg mintegy 45,5 milliós lakosság lélekszáma évről évre csökken.

Viktor Janukovics elnök idén májusban "Hős Anya" címmel tüntetett ki ötezer anyát, aki öt vagy több saját vagy örökbefogadott gyermeket nevel.

(MTI)

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink