MAM Original Pure: az első klímasemleges MAM cumi
Hírdetés
2023. augusztus 28.

A MAM Original Pure: az első klímasemleges MAM cumi, amely biológiailag megújuló nyersanyagokból készül* az egészséges fog- és állkapocs fejlődésért.

A MAM 1976 óta fejleszt olyan babatermékeket, amelyek dizájn, funkció és biztonság tekintetében egyedülállóak. A kezdetektől fogva központi szerepet játszik számukra a fenntarthatóság és a felelősségvállalás. Ezért szenvedélyesen dolgoznak azon, hogy olyan termékeket fejlesszenek ki, amelyek támogatják a csecsemők egészségét és minimalizálják a környezeti hatásokat. A MAM Original Pure az első klímasemleges MAM cumi, újabb mérföldkő a hosszú távú fenntarthatósági törekvéseikben. 

  • Klímasemleges: Lecsökkentették a termék CO2-kibocsátását, és a fennmaradó elkerülhetetlen CO2-kibocsátást klímavédelmi projektek támogatásával ellensúlyozzák.

  • Biológiailag megújuló alapanyagokból: A cumipajzs és -gomb, valamint a praktikus sterilizálódoboz biológiailag megújuló anyagból* készül.

  • Igazodik az állkapocshoz: Lapos, szimmetrikus szívókaformájának köszönhetően tökéletesen helyezkedik el a baba szájában.

  • Bőrbarát: A nagy méretű levegőnyílásoknak és belső mélyedéseknek köszönhetően kíméli az érzékeny bababőrt.

  • Csomagolóanyagaik: nagyrészt újrahasznosíthatók, a karton és a papír FSC tanúsítvánnyal rendelkezik.


Mit jelent a klímasemlegesség?

1. Kiszámítják

A denkstatt GmbH fenntarthatósági tanácsadó ügynökséggel közösen felmérték a MAM cumik CO2-kibocsátását, és kiszámították a termék szénlábnyomát.

2. Csökkentik

A kezdetektől fogva fontos számukra, hogy CO2-lábnyomukat a lehető legalacsonyabb szinten tartsák, ezért a teljes értéklánc mentén megtakarítási intézkedéseket vezetnek be. A gyártóüzemeikben számos energiahatékonysági intézkedéssel és napenergiával történő villamosenergia-termeléssel CO2-t takarítanak meg.

3. Kiegyenlítik

A teljes fennmaradó CO2-kibocsátást tanúsított éghajlatvédelmi projektek támogatásával kompenzálják a Climate Partner-rel együttműködve. Ennek keretében különösen szívesen támogatnak olyan projekteket, amelyek világszerte elősegítik a csecsemők és családok egészségét és jóllétét. 


Mit jelent a biológiailag megújuló anyag?

A biztonság és a minőség mindig prioritást élvez a MAM-nál. Többéves kutatás és számos teszt után megtalálták a cumikhoz a fosszilis alapú műanyag ideális, fenntarthatóbb alternatíváját.

Az új MAM Original Pure cumi ugyanazokat a nagyszerű előnyöket kínálja, mint a MAM Original cumi. A cumipajzs, a gomb és a sterilizálódoboz azonban biológiailag megújuló anyagból, pontosabban műanyagból (polipropilénből) készül, * amely az ISCC PLUS tanúsított tömegmérleg-eljárás révén 100%-ban megújuló nyersanyagokra (nevezetesen a növényi olaj gyártásból származó maradékanyagokra, valamint már felhasznált növényi olajokra) vezethető vissza.