Mikulás-napi programok!
Várszegi Viktória
2013. december 6.

Mikulásvonat: Budapest - december 6-8.

A Mikulás ezúttal nem szánon, hanem vonaton érkezik a gyerekekhez a Széchenyi-hegyen és Hűvösvölgyben! Beszálláskor a kicsik a krampuszokkal együtt várják a Mikulás érkezését: közös énekléssel, versmondással, játékkal készülnek a fogadására. Menet közben a Mikulás minden kisgyerekhez eljut, és mindenkit megajándékoz egy csupa finomságból álló mikuláscsomaggal.

Bővebben: www.jegytrafik.hu/jegyvasarlas/mikulasvonat-2013

Villanyvasúton a Gellértbe: Budapest, Danubius Hotel Gellért - december 7-8.

Modellvasúton érkezik idén a Mikulás a Gellért Szállóba. A patinás hotelben mintegy 700 m2-nyi vasútmodell- hálózat és megannyi program várja a gyermekeket és játékos kedvű szüleiket december 7-én és 8-án. A kiállításon kívül Móka Miki és Hakapeszi Maki mesetárával, arcfestéssel, kézműves programokkal, könnyű adventi büféebéddel várja a szálloda a vendégsereget, ahol a sztárvendég a Mikulás lesz.

Bővebben: gellertfesztival.com

Országos Mikulás Fesztivál: Nagykarácsony - november 15. - december 22.

Mikulásfalva egy igazi mesefalucska, amely mindenki szívébe belopja magát, nemcsak a Nagyszakállú, hanem kedves Manói és programjai miatt is. A látogatók beléphetnek a Mikulás házába, dolgozószobájába, ahol elmondhatják kívánságaikat és elmesélhetik, mi minden történt Velük az elmúlt egy évben. Az ünnepekre hangolódásról a Játszóház kézműves foglalkozásai és népi játékai gondoskodnak.

Bővebben: www.facebook.com/aholamikulaslakik

Mikulásfesztivál: Békéscsaba, Ifjúsági Ház - december 2-7.

Békéscsabán 1997 óta rendezik meg a gyerekek egyik kedvenc ünnepét, a Mikulásfesztivált. Napokon át ingyenes programok sora gondoskodik kicsik és nagyok szórakozásáról! Az Ifjúsági Házban játszóház, télapóbár, különböző színpadi programok, életmód-tanácsadás várja a résztvevőket, így minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb programot.

Bővebben: www.ifihaz.hu

Mikulás ünnepség: Budapest, Szülők Háza Játszóház - december 6- 7.

Már hagyománnyá vált, hogy minden évben két alkalommal látogat el a Mikulás a Szülők Házába, idén sem lesz ez másképp. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők az élő zenés, interaktív Mikulás műsorral, közös játékkal, és természetesen a Nagyszakállúval, akinek hatalmas puttonya sok-sok ajándékot rejt. A pénteki napon a Mikulás az egészen kicsikhez, a 0-3 évesekhez látogat el, míg a szombati programra minden korosztályt várnak! Bejelentkezés szükséges.

Bővebben: www.szulokhaza.hu