Nyakunkon a hosszú hétvége: programajánló
Várszegi Viktória
2014. április 29.

Erzsébetligeti Majális: Budapest, Erzsébetligeti Színház - május 1. csütörtök, 10:00

Május elsejét nagyszabású családi rendezvénnyel köszöntik az Erzsébetligeti Színházban, ahol a nap folyamán számtalan, gyerekeknek és felnőtteknek szóló program gondoskodik majd a felhőtlen szórakozásról. A kicsiket gyermekműsorokkal, szabadtéri programokkal, játszóházzal, vidámparkkal és póni lovaglással várják, de lesznek koncertek, művészeti produkciók és kirakodóvásár is.

Bővebben: http://www.corvin16.hu/index.php?content=mmct&ctid=123

Retro Majális: Nyíregyháza (Sóstófürdő), Múzeumfalu - május 1. csütörtök, 11:00

A '70-es, '80-as évek feledésbe merülő felvonulásait, egy múltidéző rendezvény keretében hozza el ismét a Sóstói Múzeumfalu. A hagyományos május elsejei folklórprogram (májusfaállítás, néptánc- és népszokás-bemutató) a népi hiedelmek témakörével teljesen átszőve zajlik majd, az egész családnak szóló színpadi műsorokkal, felvonulással egybekötve. Vurstli, szekerezés, íjászat, gasztro-udvar, népi játékok, kézműves foglalkozások és kismesterség-bemutatók is várják az érdeklődőket.

Bővebben: www.muzeumfalu.hu 

Családi Majális: Nőtincs, Seholsziget Élménypark - május 1-4.

A Seholsziget Élménypark májusköszöntő rendezvényén hagyományőrző programokkal (birka és alpaka nyírás, betyárkodás), és mind a négy naplovasbemutatóval várják a családokat! A gyerekek számára lesz kézműveskedésre, íjászatra, kisvonatozásra, fogatozásra, lovaglásra is lehetőség, valamint bébi sarok és erdei játszótér is a rendelkezésükre áll.

Bővebben: www.seszi.hu/gyermek-es-csaladi-programok/aktualis-programok

Majális a Szentendrei-szigeten: Szentendre, Szentendrei-sziget – május 1.

Látogass el a Dunakanyar legnagyobb családi lovas farmjára, a Bodor Majorba, ahol változatos programokkal várnak családoddal együtt május első napján! Örömteli játékok, kézműves foglalkozás, állatsimogató, pónilovaglás és lovas kocsikázás – mindez gyönyörű természetes környezetben!

Bővebben: www.bodormajor.hu

Óbuda Napja: Budapest, több helyszínen - május 3-4.

Óbuda Napját, a III. kerület életének talán legérdekesebb rendezvényét, szerteágazó programjai teszik igazán különlegessé, izgalmassá. Az ingyenes eseményen családi programokkal, színpadi előadásokkal, kézműves kirakodóvásárral, civil udvarral, közbiztonsági bemutatóval és sportrendezvényekkel várják az érdeklődőket, jellegzetes, óbudai helyszíneken.

Bővebben: obudanapja.hu