Programajánló

Mackófalva

Budapest, Savoya Park augusztus 27. - szeptember 26.

Több mint ezer plüssmedve, muzeális értékű játékok, bocsokkal telepakolt interaktív vitrinek várják a látogatókat várja a látogatókat Mackófalva területén!

A rákóczifalvi Macimúzeum szintén számos, egészen régi játékokkal érkezik a kiállításra, eltérő témák szerint, húsz darab vitrinben felsorakoztatva gyűjteményének díszeit.

Természetesen nem csak szemlélődni lehet majd a helyszínen, a Mackódögönyözőben bárki készbe veheti és játszhat az ott elhelyezett plüssmedvékkel, az augusztus 28-29-ei családi hétvégén pedig számos ingyenes programon is részt vehetnek az érdeklődők. A Teddy Maci Kórházban mackódoktoroknak öltözött orvostanhallgatókkal közösen gyógyíthatják a játékbocsokat a gyermekek, de a rákóczifalvi Macimúzeum is szervez külön játszóházat majd. Arcfestés és kézműves foglalkozás is lesz ezen a hétvégén, illetve a Baldavári Méhészet mézkóstoltatást tart. Emellett bárki kipróbálhatja a Nintendo Wii konzoljátékait.

Nyárbúcsúztató napok

Patca, Katica Tanya - augusztus 28 - 29.

Patcán is búcsúztatják a nyarat. Iskolakezdés előtt egy mozgalmas hétvégére várnak benneteket: kenyérsütés, kőhajítógéppel lövés, kézműveskedés, tüzesgolyó hajítás sötétedéskor, és még megannyi színes program.

Szombat, augusztus 28.

 • 7:00-tól: bemutatófejés
 • 10:00-tól: kenyérsütés
 • 11:00-tól: Papírvirág készítés
 • 12:30-tól: Kavicsfestés
 • 13:30-tól: lovaglás /térítés ellenében/
 • 15:00-tól: kőhajítógéppel lövés
 • 18:00-tól: bemutatófejés
 • sötétedéskor: tüzesgolyó hajítás

Vasárnap, augusztus 29.

 • 7:00-tól: bemutatófejés
 • 10:00-tól: Könyvjelzőkészítés az évkezdéshez
 • 11:00-től: Ceruzatartó
 • 13:00-tól: langallósütés
 • 15:00-tól: kőhajítógéppel lövés
 • 16:00-tól: Mappakészítés
 • 18:00-tól: bemutatófejés

Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria - augusztus 25-29.

Ha valaki valódi nyárvégi szórakozást szeretne, hamisítatlan zöld környezetben, üljön fel a Hűvösvölgyi végállomásnál egy 257-es autóbuszra, vagy autózzon ki a Templom utcáig Pesthidegkútra, a Klebelsberg Kultúrkúriába. Öt napon át tart az immár tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő művészeti fesztivál.

Barátságos Park

Játszótéri programok a Millenárison - augusztus 31-ig

A Fogadó melletti területen 2008 óta működik a nagy népszerűségnek örvendő, korszerű játszótéri eszközökkel és homokozóval felszerelt Barátságos Park, amely nem pusztán "egyszerű" játszótérként funkcionál, hanem tematikus programokat is kínál a Parkba látogató családoknak: közösségi tér is egyben.

A játszótér kialakítása olyan, hogy főleg a legkisebbek élvezik az itteni játékokat, így idén új nevet kapott: Manó Játszótér.

A gyermekek felhőtlen szórakozása érdekében – a játszótér nyári nyitva tartási időszakában – "játszótéri csőszök" segítik a nyugodt kikapcsolódást: figyelnek a biztonságra, és különféle játékokkal kedveskednek a gyerekeknek. Kölcsönözhető tőlük például homokozókészlet, ugrálókötél, labda, könyv stb. – valamint kreatív eszközökkel fordulnak a kicsikhez. A csőszök naponta 9-13 óráig és 15-19 óráig várják a családokat.

A Millenáris fontosnak tarja, hogy a környék gyermekeine és családjainak kedvelt találkozó- és kikapcsolódást nyújtó helyet tudjon nyújtani folyamatosan és a játszótéri helyszínen és játékokon túl színes programokkal is szeretné megörvendeztetni a látogatókat. A Millenáris június 8-tól hetente keddenként, 15.00–19.00-ig kézműves foglalkozásokkal és változatos gyermekprogramokkal várja a parkban pihenő kisgyermekes családokat.

A belépés díjtalan!

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink