Ritka pillanat: valódi bepillantás a méhen belüli életbe

Emlékeztek még a burokban született kislányról készült felvételre? A lenyűgöző fotót egy görög szülészorvos posztolta az egyik közösségi oldalon. Fantasztikus, nézzétek meg! :)

Mivel a magzatburok a szülés során spontán megreped (vagy a szülésindításkor repesztik meg), rendkívül ritka az orvos által megörökített eset:

Dr. Aris Tsigris császármetszés útján segítette világra a babát, a magzatburok azonban ép maradt, így a kislány gyakorlatilag észre sem vette a változást, és továbbra is úgy viselkedett, ahogyan azt addig az anyaméhben tette.

"Az újszülött egy pillanatig sem volt veszélyben" – mondta el a görög orvos az eset kapcsán tartott sajtótájékoztatón. "A magzatburkot a születés pillanata után is meg lehet repeszteni, a baba csak ezután kezd lélegezni" – tette hozzá.

Fotó: Facebook.com/ParamedicsOnFacebook

Fotó: Facebook.com/Paramedics on Facebook

Forrás: dailymail.co.com

Kis kép: Facebook.com/Paramedics on Facebook

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink