Zenés programajánló hétvégére
Várszegi Viktória
2011. január 22.

Millenáris

Ringató
2011. január 04., kedd, 09.30
B Épület

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Kisgyermekkori zenei nevelés.

Szeretettel várunk a Ringatóra minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szívesen dalol és játszik együtt a kicsinyekkel – oldott, vidám légkörben. Jöjjön el, aki maga is úgy érzi: fontos az, hogy a művészet eszközeivel neveljünk; aki lelkesen énekel, bővíti dalkincsét, vagy éppen önmaga bátortalan az éneklésben, és segítségre – illetve az énekléssel kapcsolatban kialakult gátlásainak feloldására – vágyik egy közösségben!

A csoportok kezdési időpontjai: 9.30, 10.15, 11.00

Jegyárak
Alkalmankénti jegyár: 700 Ft
Kombinált jegy, amellyel az aznapi gyerekbérletes előadást is meg lehet tekinteni: 1000 Ft

3 év alatt ingyenes!

Művészetek Palotája

Matinékoncertek - vasárnap 11:00 és 16:00-tól

Babakoncert - hétfő 10:15 és 11:30-tól az Üvegteremben

Xanadu Együttes

Életünk első, meghatározó zenei élményei az anyaméhben érnek bennünket. A csecsemő még ki sem nyitja a szemét, amikor már ösztönösen reagál a muzsikára. Érzelmi fejlődésünk, a világgal való ismerkedésünk nélkülözhetetlen elemét alkotják azok a hatások, amelyeket a zene gyakorol ránk.

A zenehallgatást tehát nem lehet elég korán kezdeni. Ezért határozták el a program szerkesztői, hogy a Művészetek Palotája falai között lehetőséget kínálnak 0–12 hónapos gyerekeknek és szüleiknek az élő klasszikus zenével való kötetlen találkozásra.
A kicsik a speciálisan számukra összeállított, harmincperces műsort a színpad előtt leterített szőnyegen, édesanyjuk, édesapjuk közelségében hallgathatják.

További előadások:
Üvegterem, február 7., 21., március 7., 21., április 4., 18., május 2., 16., 30. (10.15 és 11.30)

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatod.

Jegyárak: 400 Ft felnőtteknek, gyermekek számára a belépés díjtalan.

Ringató – zenés foglalkozások kisgyermekeknek

A Ringató sorozat foglalkozásait vezető dr. Gállné Gróh Ilona énektanár játékkal, énekszóval várja hároméves korig a kicsinyeket és azokat az édesanyákat, édesapákat, akik gyermekük nevelésében kiemelkedő szerepet szánnak a zenének és a mozgásnak.

"Az anya nem csak testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel" – vallotta Kodály Zoltán. A Ringató célja, hogy a szülők felismerjék: az énekszó, a közös játék valóban a kicsinyek "lelki tápláléka". A foglalkozások oldott légkörében a kismamák mintát kapnak kisgyermekük zenei neveléséhez, maguk is megtanulnak magyar népi gyermekdalokat, mondókákat, mozgáshoz kapcsolódó játékokat. Ezeket azután ugyanazzal az örömmel gyakorolhatják otthon, mint a Ringató családias közegében.

Ringató foglalkozások minden héten szerdán 9.00, 9.45, 10.30 és 11.15.

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatod.

Jegyárak: 700 Ft (családi jegy)