Karácsonyi készülődés a Millenárison
Várszegi Viktória
2010. december 17.

10.00–11.00 Lépegető – Tündér táncház

  • Karácsonyi dalok, mondókák – "Elindult Mária karácsony estéjén…" Tarján Vera – Apró Színház

10.00–16.00 Baba Bú-Jó – Játszóház kicsiknek

  • A játék, a játszani tudás velünk született képesség, amelyet a mai világban gyorsan elfelejtünk, pedig egész életünk során szükségünk van rá. Az értékes játék tanulható és tanítható. A Baba Bú-Jó programjain szülők és gyerekek játszanak együtt, olyan játékokat, amelyeket akár otthon is tudnak folytatni közösen.

10.00–16.00 Csiribiri kézműves műhely

  • Karácsonyfadísz-készítés, tűzzománc, mézeskalácssütés

11.00–12.00 Szegedi Pinceszínház: Hóbarát-Jóbarát – mesemusical

  • Mese a hitről, a testvéri szeretetről. Elizabeth beteg, nincs ereje, csak pár napja van hátra. Testvére kitalál egy történetet, egy mesét, amellyel felkelti a kislány érdeklődését, és életet lehel bele. Sok kaland után – karácsony napjára – meggyógyul. A varázslat bennünk van!

12.00–13.00 Varázslepel – interaktív játék

  • "Dobd fel a leplet az égig, szaladj, bújjunk alá együtt!" – Hatalmas fehér álomleplet hozunk magunkkal, amelybe 1000 éve gyűjtjük a meséket. Mélyéről a gyerekek segítségével csalogatjuk elő a legszebb karácsonyi történeteket, dalokat, mondókákat. Apró Színház: Bisztricsány Linda ï Csík Andi ï Tarján Veronika

15.00 – 16.00 Egyesült Meseművek – Bátky András meseíróval

  • Mindannyiunkban laknak mesék, van akiben több, és van olyan is, akiben talán csak egy. A gyerekekben persze legtöbbször rengeteg mese bujkál, de a felnőttek két lábbal földön járó világában ezek nem merészkednek elő könnyen. Bátky András meseíró azt vette a fejébe, mindenkiből előcsalogatja azt a bizonyos egy vagy több mesét. Azok a gyerekek és felnőttek pedig, akik eljönnek vele játszani, később sem félnek majd hinni saját magukban, és a mesékben.

16.00 Az Alma-zenekar koncert

Forrás: Millenáris