Helló második trimeszter!

 

Viszlát hányinger! Viszlát ólmos fáradtság! Helló második trimeszter!

Most kezdődik a terhesség legszebb időszaka. Most még nem túl nagy a hasad, hogy ne tudd élvezni azt a kirobbanó energiát, amit végre érzel. Most már a vetélés kockázata is jóval csekélyebb, tehát végre kívül-belül jól érzed magad. Mivel a méhed továbbra is rohamosan nő, ezért gyakran okozhat szúró hasi vagy lágyéktáji fájdalmat, de ez amilyen gyorsan jön, olyan gyakran el is múlik. 

Még mindig genetika

 

37 év felett kötelező, 37 alatt pedig ajánlott genetikai tanácsadáson részt venni. Szerencsére az invazív beavatkozások mellett, mára már mindenki számára elérhető a vérvétel segítségével elvégezhető genetikai teszt, amely kiszűri a magzati genetikai rendellenességeket.

A Panorama tesztről ezen a linken tudhatsz meg többet: https://krio.hu/szolgaltatasaink/laborvizsgalatok

 

Édes kis barackom

 

Kisbabád mostanra rohamos növekedésnek indult és nagyjából akkora, mint egy őszibarack. Külsejét tekintve még mindig inkább egy földönkívüli lényre hasonlít, de ettől függetlenül valószínűleg ő a legbájosabb űrlény, akit valaha láttál. Ezen a héten a helyükre kerülnek a fülecskék és kialakulnak a hangképzéshez szükséges hangszálak is. A kisbaba nemének megállapításának fizikai akadálya ugyan már nincs, de még mindig szonográfus legyen a talpán, aki teljes bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy kisfiút vagy kislányt hordasz a szíved alatt. Erre valószínűleg még várni kell pár hetet. A hasnyálmirígy elkezdi az inzulin elválasztását, a máj pedig az epéét. 

Azért csak lassan a testtel!

 

Tudom, hogy nehéz dolgot kérek, de azért csak lassan a testtel anyukám! Most úgy érzed, hogy talán egy fél maratont is le tudnál futni, mert végre megszabadultál az ólmos fáradtságtól és folyamatos hányingertől. Ettől függetlenül jobb az óvatosság. Figyelj a tested apró rezdüléseire és kövesd az „utasításait“! Ha úgy érzed elfáradtál, akkor pihenj le! Ha valamit soknak érzel, akkor ne csalódott legyél, hanem ismerd fel és pihenj! Most tényleg ösztönösen kell cselekedni. Nem most van itt az ideje a határok feszegetésének. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy naphosszat csak feküdnöd kell. A mottód legyen: Mindent módjával!