Most már javában benne vagy

 

A terhességi hormonjaid ugyan már nem olyan szeszélyesek, mint az áprilisi időjárás, de azért még mindig befolyásolják a közérzetedet. Erre remek példa, hogy talán még mindig székrekedésed van. Az a rossz hír, hogy ezt most már nemcsak a hormonok okozzák. Ahogy nő a méhed benne a kisbabáddal, így gyakorol egyre nagyobb nyomást a bélrendszeredre. De persze a huncut hormonok is a háttérben garázdálodnak, mint mindig. Ettől a terhességi héttől kezdi el termelni a szervezeted a relaxin nevű hormont is, azért, hogy segítsen helyet csinálni a kisbabádnak azzal, hogy a medence folyamatosan tágul. Ez a hormon felelős azért is, hogy ellazítsa az ínszalagokat és az izmokat is, illetve könnyíti a tágulást. Sajnos ennek negatív következményei is vannak rád nézve, ugyanis ahogyan ellazulnak az izmok és ínszalagok, úgy veszítenek a gerinced  és az ízületeid a stabilitásukból. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Hát azt, hogy előfordulhat, hogy eléggé fájni fog a hátad. A hátfájás mellé bónuszként tapasztalhatod, hogy egy kis kellemes sétától úgy megizzadsz, mint egy csata ló. Ha már izzadsz és fáj a hátad, miért ne legyenek érzékenyek a melleid is? És akkor már néhány pattanás is bőven elfér az arcodon, nem? Mindezekkel együtt is, ez a legklasszabb része a terhességnek, mert ugyan van néhány apró panaszod, de a hasad már szépen kerekedik, ugyanakkor nem túl nagy ahhoz, hogy bármiben is akadályozzon. Hangsúlyozom, BÁRMIBEN. Tehát a szexben sem. Persze csak, ha van kedved hozzá. 

Mi újság odabent?

 

Ezen a héten a kisbabád nyaka szépen növekedni kezd, feje és álla felemelkedik a mellkasáról. Ilyenkorra már láthatóvá válnak az arc jellegzetességei és a baba ujjlenyomata is. Az izmai is folytatják szépen a fejlődést: egyre élénkebben mozog, bár ezek a mozgások még csak reflexszerűek, de a pici karok és apró lábacskák mozgása kezd összehangolódni. Ha nagyon figyelsz, és eesetleg ez nem az első terhességed, akkor előforudlhat, hogy ebből érzel is valamit; mintha apró pillangók rebdesnének a hasadban! Ha nem érzel semmit, akkor sincs ok pánikra, ennek még nincs itt az ideje, csak majd a 20. hét környékén. Gondolj bele, ez a babácska most is még csak akkora, mint apróbb citrom. Szóval türelem! 

 

Heti to-do lista

 

Ha eddig még nem voltál fogorvosnál, most eljött az ideje. Sok kismamánál előfordul, hogy a hormonok hatására megduzzad vagy begyullad az ínyük. Legyenek rendben a fogaid, hogy ne okozzanak panaszt és bosszúságot később!

Most, hogy egész jól vagy, utánanézhetsz, hogy a közelben van-e kismama jóga, vagy kismama torna. Egy kis testmozgás jót fog tenni és energikusabbnak fogod magad érezni tőle. Persze előtte mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét!

Eljött az idő, hogy elkezdj tájékozódni a születéskor gyűjthető őssejtek megőrzéséről is. Hogy mégis miért lehet fontos, mire valók az őssejtek és egyáltalán mik azok. Ahhoz, hogy hiteles, pontos és naprakész információkhoz juss, fontos, hogy a megfelelő helyről tájékozódj, ahol minden kérdésedre választ találsz és minden információt a rendelkezésedre bocsájtanak. A Krio Családi Őssejtbank Magyarország első és legnagyobb családi őssejtbankja, és a legbővebb szolgáltatást nyújtja az őssejttárolásban. Négyféle csomag közül választhatsz (akár éves, akár 5, 10, vagy 20 éves fizetési konstrukció mellett dönthetsz), ezen kívül rendelkezésedre áll részletfizetés, de akár egészségpénztárra is elszámolhatod az őssejtárolás díját. Azok a kismamák, akik a 16. terhességi hét előtt szerződnek, megkötött szerződésük mellé értékes ajándékokat kapnak, amely egy 16.900,- forint értékű 4D babamozi utalvány és egy 20.000,- forint értékű osztott tárolási szolgáltatás. További értékes és fontos információért látogass el a Krio Családi Őssejtbank honlapjára: https://krio.hu/

A Krio Családi őssejtbank online kalkulátora segítésével, te is könnyedén összeállíthatod és kiszámolhatod őssejttárolási csomagod árát: https://ossejt.krio.hu/ajanlatkalkulator