14. Terhességi hét

A magasabb kockázattal járó terhességek esetén - ha az édesanya elmúlt 35 éves, a családi kórtörténetben előfordult genetikai rendellenesség, a kezelőorvos amniocentézis elvégzését javasolhatja, amelyet a 14. és a 18. hét között szoktak elvégezni.

Igyál sok vizet, gyümölcslevet, és egyél sok gyümölcsöt és rostot, hogy megoldódjon a székrekedés (ha van), mely hosszú távon aranyeret is okozhat.

Tündöklő napjaidat éled, itt a második harmad! Lassan elkezd látszódni csinos kis pocid, kifejezetten csábító a dekoltázsod, ráadásul a hányinger sem kínoz már! Ez a várandósság legszebb időszaka...

Kíváncsi vagy rá mi történik a testeddel, a babáddal és az életviteleddel ezen a héten? Olvass tovább!

Amit gondolsz:

„Túl szexi vagyok ahhoz, hogy terhes legyek, túl szexi vagyok hozzá!”

A tested:

Élvezd ezt a kis haladékot! Hozd be a lemaradást az alvásban, vedd rá a partnered, hogy teljesítse minden kívánságodat, engedd az édesanyádnak, hogy kényeztessen, hívd meg magadhoz a barátaidat, vegyél ki egy szabadnapot, és tedd azt, amihez csak kedved van..!

Már azt gondoltad, hogy „ezt” soha többé nem akarod végigcsinálni, igaz? Most mégis úgy érzed, hogy az energiaszinted és a szexuális étvágyad is kirobbanó, jobban nem is lehetnél!

Hátfájást viszont tapasztalhatsz, melyet szintén egy hormonnak, a relaxinnak "köszönhetsz". Ahogy a nevében is benne van, a relaxin segít ellazítani az inakat és izmokat a testedben, segítve medencédnek a terjeszkedésben, és lazítva az inakat a csípődben, hogy helyet teremtsen odabent a babának a világra jövetelhez. Segíteni fog, ha lefelé irányuló, lazító mozgásokat végzel, tehát irány egy jóga klub,ahol fejleszted a rugalmasságodat! A relaxin termelődése a terhesség 14. hetében kezdődik és a baba születéséig tart...

Ha kisebb összehúzódásokat vagy nyomást érzel, ne ess kétségbe! Csak az ínszalagjaid húzódnak és a belső szerveid mozgolódnak, hogy alkalmazkodjanak a növekvő babádhoz. (Ne aggódj, a szerveid visszaállnak a helyükre, nem sokkal azután hogy a kicsi világra jött!)

A babád:

Már túl vagy az egyharmadán, a babád is harmadrészt kifejlődött!

A kisbabádnak már van ujjlenyomata! Hiszed vagy sem, már kialakult! Ahogy mozgatta a kezeit a magzatvízben, a bőr az ujjajcskái végén egységes redőkbe rendeződött. Ez az oka annak, hogy a világon nincs két egyforma ujjlenyomatú ember, még az ikertestvérek között sem! Izgi, nem? A kicsi karjai már arányosak a testéhez képest, azonban a lábai még mindig aránylag rövidek.

A mekónium, ez a kátrány-szerű, ragadós első bébi kaki most kezd termelődni a kisbabád beleiben.

A babád folyamatosan új képességekkel lesz gazdagabb, mozdulatai többé nem akarattalan rángások, már Ő irányít!

A kisbabád hosszúsága egy mobiltelefoné - körülbelül 8-9 cm -, és három hét alatt megtriplázódtak a méretei! Ne aggódj, a tieid nem fognak!

Az életed:

Most, hogy már sokkal jobban érzed magad, mozdulj ki a házból, töltsd aktívan az idődet. Vesd be minden energiádat... menj síelni (télen) vagy kirándulni, sétálni, piknikezni, vacsorázni, moziba, stb., mozdulj ki!