Elég egyértelmű, nem?

 

Mostanra már akkora a hasad, hogy azért a kevésbé szemfülesek számára is egyértelmű, hogy kisbabát vársz és nemcsak eleresztetted magad a hétvégi családi ebéden. A méhed lassan akkora, hogy átlépi a csípőcsontjaid magasságát és a köldök alatt is jócskán kitapintható. Erre a hétre lassan kezded felfogni, tényleg egy új élet növekszik benned. Ezt nemcsak lelkileg éled magad, a praktikum szintjén is, ugyanis az eddig hordott ruháidtól ideje elbúcsuznod.  Persze nem mindegyiktől, de a csípő farmeredtől biztosan. Próbálj meg egy olyan kapszula gardróbot összeállítani, amivel kényelmesen át tudod vészelni ezt a 9 hónapot, csinosnak is érzed magad, és a szoptatás idején is hasznosíthatsz belőle egy-két darabot. Valószínűleg a meglévő ruháid között is akad majd olyan, amit tudsz hordani. Szánj erre néhány órát, nézd át a ruháidat és válogasd ki őket. Egy jó tanács: az xs-es skinny farmered ásd olyan mélyre, amilyen mélyre csak tudod!

MELLesleg is komoly változások előtt állsz, sok kismama melle két-három kosárméretet is nő a várandósság alatt. Ennek a „tünetnek“ a legtöbben örülni szoktak, de a méretváltozással új melltartóra is szükséged lesz, aminél a legfontosabb szempont, hogy az érzékennyé vált mellek kényelmesen elhelyezkedjenek benne, illetve a fájós hát is kapjon egy kis támogatást azáltal, hogy a melltartó valóban tart is.

Tessék, ezennel engedélyt kaptál egy kiadós shopping partira!

Na azért ez a hét sem telhet el apróbb kellemetlenségek nélkül, a bőrödön barnás, vagy vöröses foltok tünhetnek fel a homlokodon, az orrodon, az arcodon, illetve bárhol. Emiatt ne izgulj, ezek általában a szülés után fokozatosan elhalványulnak, majd eltűnnek, addig is írd fel a listádra egy szüperül fedő alapozó beszerzését is! 

 

Linea negra- az ártatlan csík

 

A legtöbb kismamánál megjelenik a 15. és a 22. terhességi hét között a linea negra, ami a köldök és a szeméremcsont között húzódó hosszú fekete csíkot jelenti. Ez lesz a kedvenc csíkod, ugyanis ez is szépen eltűnik teljesen a terhességet követően. Ennek oka pedig megint csak hormonális: a hormonháztartás hatására fokozott melanintermelés, azaz pigmentáció következik be. És ez bizony még nem minden. Ha mostanra épp megszoktad volna a sok-sok testeddel kapcsolatos változást, hát most megint jön egy új: a mellbimbód küröl lévő pitvar is sokkal sötétebb lesz. Amikor belenézel meztelenül a tükörbe, egy termékenységi istennő képe néz veled farkasszemet. Teljesen normális érzés, ha ez a tükörkép néha idegen a számodra.

 

Mi újság kisbabám?

 

A kisbabád mostanra akkora, mint egy apróbb alma. Bőre vékony és átlátszó, testét finom szőrzet borítja. Ezt a kis bundát a 26. hétig növeszti. Igen, a kisbabádról beszélünk, nem pedig egy kismajomról. A kisbabád nemcsak bundát növeszt, a haja és a szemöldöke is nőni kezd. Mostanra talán már az ujjacskáját is szopja.  

Most akkor fiú vagy lány?

 

Ha ezen a héten mész ultrahangra és a babácska nem szégyellős, előfordulhat, hogy megtudod a baba nemét. Ha még nem szeretné megmutatni magát a kisbabád, elszórakoztathatod magad azzal, hogy megnézed a neten fellelhető összes olyan prakitkát, amivel ki lehet találni a baba nemét. Ezek a találgatós prakitkák viccesek, és vagy bejönnek, vagy nem. Játék közben  viszont garantáltan nagyon jól fogsz szórakozni.

 

Komolyra fordítva a szót

 

Mostanra elérkezett az idő, hogy elkezdj tájékozódni a születéskor gyűjthető őssejtek megőrzéséről is. Hogy mégis miért lehet fontos, mire valók az őssejtek és egyáltalán mik azok. Ahhoz, hogy hiteles, pontos és naprakész információkhoz juss, fontos, hogy a megfelelő helyről tájékozódj, ahol minden kérdésedre választ találsz és minden információt a rendelkezésedre bocsájtanak. A Krio Családi Őssejtbank Magyarország első és legnagyobb családi őssejtbankja, és a legbővebb szolgáltatást nyújtja az őssejttárolásban. Négyféle csomag közül választhatsz (akár éves, akár 5, 10, vagy 20 éves fizetési konstrukció mellett dönthetsz), ezen kívül rendelkezésedre áll részletfizetés, de akár egészségpénztárra is elszámolhatod az őssejtárolás díját. Azok a kismamák, akik a 16. terhességi hét előtt szerződnek, megkötött szerződésük mellé értékes ajándékokat kapnak, amely egy 16.900,- forint értékű 4D babamozi utalvány és egy 20.000,- forint értékű osztott tárolási szolgáltatás. További értékes és fontos információért látogass el a Krio Családi Őssejtbank honlapjára: https://krio.hu/

A Krio Családi őssejtbank online kalkulátora segítésével, te is könnyedén összeállíthatod és kiszámolhatod őssejttárolási csomagod árát: https://ossejt.krio.hu/ajanlatkalkulator