15. Terhességi hét

Megkezdődik a kismamaruha-vadászat! Ha a ruháid szűknek bizonyulnak, ne préseld bele magad a régi darabokba. Vásárolj vagy kérj kölcsön kismamaruhát, hordd a partnered ruhadarabjait, vagy engedd le a nadrág cipzárját.

Most mi lesz? Összekulcsoljuk a két kezünket és körözzünk a hüvelykujjainkkal? Vagy doboljunk ujjainkkal az asztal lapján? Légy üdvözölve a várakozás időszakában. Szerencsédre, mindig van valami, amit csinálni, tervezni tudsz a terhesség alatt.

Kíváncsi vagy rá mi történik a testeddel, a babáddal és az életviteleddel ezen a héten? Olvass tovább!

Amit gondolsz:

„Miért van az, hogy minden olyan gyorsan és mégis lassan megy?”

A tested:

Az energiád visszatért, de ez nem jelenti azt, hogy minden este klubokban kell ücsörgnöd hajnalni 4-ig... A növekvő babával a pocakodban, az elegendő alvás a lehető legfontosabb dolog! Próbáld ki az alábbi trükköket:

Ha a növekvő pocid kezdi akadályozni a kényelmes éjszakai durmolást, tedd magad körül párnákkal, hogy még kényelmesebb legyen a kis pihe-puha fészked! A szoba hőmérséklete is fontos, túlzott melegben senki sem tud igazán jót aludni.

Igyekezz a bal oldaladon feküdni, hogy a vér teljes gőzzel áramolhasson kis magzatod felé!

A babád:

Sok nő a 17. hétig (vagy még későbbi időpontig) egyáltalán nem érzi, hogy a babája mozogna, pedig az apróság ekkor már szorgosan dörömböl odabent!

Amire még számíthatsz:

A baba feje, immár a jól fejlett nyakon pihen, és elkezd nőni a szemöldöke, a szempillái és a haja!!!

Már képes érzékelni a fényt, és elkezdi gyakorolni a szopást és a nyelést, sőt előfordulhat, hogy már csuklik is!

Az elkövetkezendő hónapokban a babád gyorsabban fog nőlni, mint valaha! Jelenleg, közel 10 cm hosszú és majdnem 60 gramm.

Az életed:

A terheségeddel együtt jár, hogy kapsz egy „balek” cédulát a homlokodra. Legalábbis, a marketing világa bizonyára ezt olvassa le rólad. Sétálgatsz a mega-bébi áruházban és 8000 dologgal bombáznak, amit mindenképpen meg kell venned a babádnak, persze most azonnal. Ne dőlj be nekik! A picinek mindössze néhány alap dologra van szüksége az 1. évben.

Kérdezd meg barátaidat, családtagjaidat, vajon ők miket használtak, milyen tapasztalataik vannak!

Ha nem ragaszkodsz az új dolgokhoz, megspórolhatsz egy kis pénzt is! Sokan próbálnak gyorsan és olcsón megválni a már nem használatos babaholmitól, menj fel az internetre és nézz körbe!