17. Terhességi hét

Az orvosok azt javasolják, hogy igyekezz a bal oldaladon feküdni, ez a keringésed miatt fontos. Próbálj egy párnát vagy a paplan sarkát begyömöszölni a térded közé, hogy kényelmesebb legyen.

Furcsa fájásokat érezhetsz, ez mind része a terhességnek, szóval ne borulj ki nagyon! Gondolj ezekre a kellemetlenségekre úgy, mint a babád által leadott jelzésekre!

Kíváncsi vagy rá mi történik a testeddel, a babáddal és az életviteddel ezen a héten? Olvass tovább!

Amit gondolsz:

„Ó Istenem! Valami mászkál a hasamban? Várjunk csak! Ez a baba volt!”

A tested:

Azután, hogy egész eddigi életedben próbáltad elkerülni, hogy kilók ugorjanak fel rád, most kilókat kell felszedned, méghozzá tudatosan! Persze nem túl sokat, illetve nem "rossz fajta" kilókat. Ez fárasztó.. A lényeg, hogy fontos a megfelelő mennyiségű súlygyarapodás, de csakis egészséges ételekből nyerheted az ezúttal hasznos súlyfelesleget!

Ez most nem a diéta ideje! A terhesség alatt nem kell limitálni a kalóriabevitelt, de azért próbáld bizonyos keretek közé szorítani elsöprő erejű kívánósságod (a doki sem fog örülni, ha sokkal többet mutat a mérleg, mint kellene...)! Egy várandós kismamának kb. 300 extra kalóriára van szüksége naponta, ez sokkal kevesebb finom falatot jelent, mint gondolnád!

A babád:

A pocaklakó ezen a héten kezdi a testzsírt raktározni, amely melegen tartja majd, miután a világra jött. Mindemellett keményen dolgozik, hogy tökéletesen begyakorolja a szopás és a nyelés reflexeit! Már kb. 13 cm hosszú, 140 gramm és nőnek a körmöcskéi is!

Az életed:

Ha a kis trónörökösödnek saját szobája lesz, itt az idő, hogy elkezdj gondolkodni a dekoráción!

Ne költs vagyonokat, egy kisgyermek birodalma nem kifejezetten időtálló alkotás... Válassz tartós, súrolást is álló falfestéket, tapétát, burkolatot; olyan anyagokkal dekorálj, melyeken nem látszanak majd annyira a foltok! Semmiképp se válassz fehér, vagy világos szőnyeget!!! Tartsd szem előtt a biztonságot, mérget vehetsz rá, hogy a kis totyogó, újra és újra be fogja barangolni a szobát, ezért már most tedd meg a szükséges óvintézkedéseket, nehogy baj érje Őt!

Gondoskodj a mefelelő tárolási lehetőségről, valamint egy kényelmes székről, fotelről, esetleg valamilyen alvó alkalmatosságról, sok időt fogsz itt tölteni a jövőben!

Vedd meg:

Egy kényelmes új köntöst és egy pár kényelmes papucsot.