Most akkor jól vagyok?

 

Igen, igen, ez még mindig a legjobb része a terhességnek, de azért lássuk be, ez sem egy sétagalopp.  Ha azt veszed észre, hogy gyakran vérezni kezd az orrod, semmi pánik! Ez teljesen normális! Mostanra már biztosan tudod is rá a választ, hogy mi okozhatja, mégha álmodból keltenek is fel. Bizony, a hormonok. A hormonok mellett a szervezet megnövekedett vérmennyisége is okolható, illetve a c-vitamin hiánya. Összességében annyit tehetsz ez ellen, hogy megpróbálod pótolni a c-vitamint (sok zöldséggel és gyümölccsel).

Egy másik kellemtlen tünet a testnedvek bővebb termelődése. Ez a váladék lehet orrváladék, vagy hüvelyváladék. Emiatt sem kell aggódni! Az egyikre a megoldás a tisztasági betét, a másikra pedig tengervizes orrspray, de csak abban az esetben, ha sok kellemetlenséget okoz az orrdugulás. Egyébként zsepi és rezignált arc.


Ezen a héten vérvételre és vizeletvizsgálatra is kell menned, melynek során vizsgálják majd a HBsAg-t, végeznek vércsoport antitest szűrést, illetve nézik, hogy van-e a vizeletben fehérje, genny vagy aceton.

 

Egyéb apró panaszok

 

Lassan tedd el szépen a tűsarkúidat, hiszen ahogy nő a hasad, úgy romlik az egyensúlyérzéked. Ne kísérletezz! Válassz kényelmes, lapos talpú cipőt, mert most nem lenne szerencsés elesni, hiszen az veszélyes lehet a babádra és rád nézve is!


Autóba most már semmiképp ne szállj be övterelő nélkül, mert a biztonsági öv megnyomhatja a hasadat, viszont biztonsági öv nélkül nem szabad közlekedni.


Ha azt gondoltad más apróbb panasz már nem fordulhat elő, sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak, ugyanis sok kismama tapasztalhatja, hogy a szemei kiszáradnak. Nyugodtan használj vény nélkül kapható szemcseppet, hogy enyhíts az égő, száraz érzésen. 

Hahó babácska

 

A kisbabád mostanra akkora, mint egy fehér retek. Ezen a héten a babácska rohamosan növekedni kezd, mostanra akkora, mint a méhlepény. A bőr alatti zsírszövetek is elkezdenek kialakulni, amely egyrészt a hőtermelésben nyújtanak segítséget, másrészt az anyagcseréjében is jelentős szerepet játszanak.

Mostantól a baba jóízűeket kortyolgat a magzatvízből, illetve a vastagbélben elkezd összegyűlni a magzatszurok. Ezt fogja a babád kikakilni születése után. Nem kell megijedni majd, ez tényleg fekete! Mostanra ez a kisbaba, nyel, pislog, pisil és bizony csuklik is! Irtó elfoglalt!


 

Megint te

 

Érdekes, hogy a kismamák sokkal gyakrabban emlékeznek arra, hogy mit álmodtak. És ezek az álmok valahogy mindig összefüggnek a terhességgel. Sokszor előfordul például, hogy a várandós nő azt álmodja, hogy szül, de az újszülött nem egy kisbaba, hanem egy kutyus. Az is előfordul, hogy teljesen élethűen megálmodják, hogy a párjuk megcsalja őket. Ezek az álmok valószínűleg nagyon nyomasztóak és különösen megterhelőek annak tükrében, hogy azt a keveset, amit végül sikerül aludni, az is csak zaklatottan megy. Ezeknek az álmoknak az az oka, hogy a rengeteg változást, ami körülötted történik, egyszerűen lehetetlen feldolgozni, ezért az álmok „visszaadják“ azt, amit napközben nem sikerül megemészteni.

 

Őssejtek

 

Mostanra elérkezett az idő, hogy elkezdj tájékozódni a születéskor gyűjthető őssejtek megőrzéséről is. Hogy mégis miért lehet fontos, mire valók az őssejtek és egyáltalán mik azok. Ahhoz, hogy hiteles, pontos és naprakész információkhoz juss, fontos, hogy a megfelelő helyről tájékozódj, ahol minden kérdésedre választ találsz és minden információt a rendelkezésedre bocsájtanak. A Krio Családi Őssejtbank Magyarország első és legnagyobb családi őssejtbankja, és a legbővebb szolgáltatást nyújtja az őssejttárolásban. Négyféle csomag közül választhatsz (akár éves, akár 5, 10, vagy 20 éves fizetési konstrukció mellett dönthetsz), ezen kívül rendelkezésedre áll részletfizetés, de akár egészségpénztárra is elszámolhatod az őssejtárolás díját.

Azok a kismamák, akik a 17. - 20. hét között  kötnek szerződést , 20 000,- forint értékű osztott tárolást, illetve 10.000 forint értékű gyermek laktóz tesztet kapnak ajándékba.

A Krio Családi őssejtbank online kalkulátora segítésével, te is könnyedén összeállíthatod és kiszámolhatod őssejttárolási csomagod árát: https://ossejt.krio.hu/ajanlatkalkulator