19. Terhességi hét

Ha eddig még nem kerestél kismamatornát vagy szülésre előkészítő csoportot, eljött az ideje.

Lassan a félidőhöz érsz, gratulálunk!

A tested:

Evéskor, iváskor gyakran gyomorégést tapasztalsz? Nem vagy egyedül, szinte minden kismamát kínoz a gyomra, szerencsére tehetsz ellene!

Vannak olyan gyógyszerek, melyeket terhesek is szedhetnek ilyen panasz esetén, kérdezd meg a gyógyszertárban mit ajánlják részedre, és még ott olvasd át a betegtájékoztatót, tényleg biztonságos-e, és csak akkor vedd meg, ha nem találtál kizáró okot! Jobb esetben elég az is, ha a nagyobb főétkezések helyett, többször és keveset eszel!

Egyik sem használ? Egyél rágógumit minden étkezést követően, igyál meleg tejet mézzel lefekvés előtt, egyél joghurtot és emeld meg a fejed alatt a párnát alváskor!

A babád:

A pocaklakó szorgosan raktározza a zsírt kis testében, hiszen ez fogja melegíteni Őt, miután megszületett. Megjelenik a magzatmáz is, alatta pedig a finom szőrréteg.

Most körülbelül 0,17 kg a testsúlya és 15 cm hosszú, pont akkora, mint a Subway-ben kapható török szendvics.

Az életed:

Mivel a gyerkőcöddel egész álló nap a földön fogtok hemperegni (de Ő mindenképp), ideje végignézni a lakás burkolatát!

A megfelelő tisztaság érdekében el kell gondolkodnotok az esetleges felújítás, átalakítás lehetőségén is. Ha nem parkettát vagy padlót választotok, mert faltól falig süppedős szőnyeget akartok, tudnotok kell, nagyon nehéz tisztán tartani!

És ha már a parkettánál tartunk – ideje kézen fogd párodat és elvinni őt táncolni egy kicsit!