Semmi különös

 

Ha eddig nem voltál második trimeszteri ultrahangon, hát most már muszáj lesz. Ez a vizsgálat azért is nagyszerű, mert mostanra gyönyörűen látszanak kisbabád apró ujjacskái, lábujjai, az orra és az álla. A következő trimeszterben már nem lehet ilyen jól látni majd az ultrahangon, mivel ahhoz már túl nagy lesz, ezért, ha tervezel babamozit, akkor azt is ennek a trimeszternek a végére érdemes időzíteni. Az ultrahang vizsgálat során jó alaposan megmérik kisbabád minden egyes porcikáját, a méhlepény állapotát, illetve a magzatvíz mennyiségét. Ha talál bármilyen eltérést (nem fog!), azt azonnal jelezni fogja neked.

Az általános állapotodban egyelőre semmi eget rengető változás nem lesz a héten. 
 

 

Óriási vagy kisbabám!

 

A kisbabád továbbra is rohamtempóban növekszik. Mostanra már akkora, mint egy túlérett paradicsom. A súlya nagyjából 230 gramm. Testét magzatmáz borítja, aminek az a feladata, hogy megvédje a bőrét a vizes közegben. Ha a kisbabád lány, akkor ezen a héten jelennek meg a petefészekben a kezdetleges petesejtek. Ha a kisbabád fiú, mostanra már teljesen jól látható az ultrahangon a fütyije. 

 

Mi lesz velem éjszakánként?

 

Azt kell, hogy mondjam, mostantól jó sokáig te leszel az egyik legtájékozottabb ember a világon, ugyanis mostantól egészen addig, amíg a babád át nem alussza az éjszakát, virrasztani fogsz. Hogy mennyit azt nem tudom, de ha tippelnem kellene, elég sokat. Mivel a baba akkor mozog a legtöbbet, amikor lefekszel, sokszor lesz nagy buli a hasadban éjszakánként. De még millió más okkal leszel ébren a terhesség alatt. Javaslom próbáld kiolvasni az internetet. Amennyiben még is inkább az alvást választanád (remélem ezt fogod), akkor próbálj meg olyan ételeket fogyasztani, amelyekben sok a B vitamin. Emellett megpróbálhatsz esténként egy kicsit sétálni, meginni egy pohár tejet, illetve próbáld meg mellőzni  délután a koffein tartalmú italokat!
 

Őssejtek

 

Mostanra elérkezett az idő, hogy elkezdj tájékozódni a születéskor gyűjthető őssejtek megőrzéséről is. Hogy mégis miért lehet fontos, mire valók az őssejtek és egyáltalán mik azok. Ahhoz, hogy hiteles, pontos és naprakész információkhoz juss, fontos, hogy a megfelelő helyről tájékozódj, ahol minden kérdésedre választ találsz és minden információt a rendelkezésedre bocsájtanak. A Krio Családi Őssejtbank Magyarország első és legnagyobb családi őssejtbankja, és a legbővebb szolgáltatást nyújtja az őssejttárolásban. Négyféle csomag közül választhatsz (akár éves, akár 5, 10, vagy 20 éves fizetési konstrukció mellett dönthetsz), ezen kívül rendelkezésedre áll részletfizetés, de akár egészségpénztárra is elszámolhatod az őssejtárolás díját.

Azok a kismamák, akik a 17. - 20. hét között  kötnek szerződést , 20 000,- forint értékű osztott tárolást, illetve 10.000 forint értékű gyermek laktóz tesztet kapnak ajándékba.

A Krio Családi őssejtbank online kalkulátora segítésével, te is könnyedén összeállíthatod és kiszámolhatod őssejttárolási csomagod árát: https://ossejt.krio.hu/ajanlatkalkulator