20. Terhességi hét

Gratulálunk, elérkeztél az út feléhez!

Hurrá, félidő! És ha azt hiszed, 20 hét rövid, és nem éri meg az ünneplést, akkor gondolj bele, hogy ez több, mint egy szemeszter a fősulin, avagy a bármelyik kapcsolatod a gimis éveidből.

Gratulálunk, és végre biztosan kiderülhet az is, milyen színű falfestékre (rózsaszín vagy kék) lesz szükség a pici szobájában! Miért ne ünnepelnéd meg egy frissen facsart grapefruit lével, ami ugyan nem olyan szexi, mint pezsgővel koccintani, de legalább buborékmentes, ami azért valami, nem?

Amit gondolsz:

„20 megvolt, jöhet a következő 20!”

A tested:

Kezdetét vette a csata a szívós terhességi csíkok és közted! Gondolj büszkén azokra az apró halvány striákra a pocakodon, azért vannak, hogy növekedő pocid méreteit a bőröd is követni tudja.

Az igazság az, hogy ezeket a csíkokat nagyon nehéz elkerülni, ha lehetséges egyáltalán! De a kakaóvaj, ha nem is használ, azért jó érzés kenegetni – ez is valami, főleg, ha a párod kényeztet vele! Úgy fogsz illatozni, mint egy frissen sütött csokis süti! És a jó hír? A bőrgyógyász segíteni tud majd a striák elhalványításában a szülést követően!

És ez még nem minden. A bőrváltozások ezzel sajnos nem értek véget, ott vannak azok a fránya pattanások vagy seprűvénák, amelyek szintán mostanában bukkantak elő... Megnyugtatásul: a baba születése után valószínűleg eltűnnek majd.

A babád:

Nagy izgalom előzi meg az ezen a héten aktuális ultrahangot, ugyanis ha a pocaklakó nem túl szemérmes, végre minden kétséget kizáróan kiderülhet a neme! Ha szeretnél meglepetést, tehát nem akarod még tudni, előre szólj az orvosodnak, nehogy lelője a poént!

A babád alvási szokásai kezdenek kialakulni. Már a kedvenc alvási pozícióját is begyakorolta. Sőt, ha jól odafigyelsz, már most kiderítheted vajon késői bagoly vagy korai pacsirta válik-e belőle!

Mostantól minden energiáját a súlygyarapodásra fogja koncentrálni, ami bizony a Te súlyodat is befolyásolja...

Már 16 cm és 20 dkg a baba odabent!

Az életed:

Szeretted volna azokat a régi nyaralásokról készült fotókat végre albumba rendezni?

Ne álmodozz, most sem lesz időd rá, mivel nagy feladat vár: egy saját bölcsit kell magatoknak berendezned!

Szerezz be olyan tárolókat, amiket az Ikeában már sokszor nézegettél - vagy akár egy címkéző gépet is - és jöhetnek a szelektásás eredményeként a „MEGTARTANI” és „KI VELE” dobozok.

Ugyan a régi fotóid nincsenek elrendezve, de a pocakodról mindenképp készíts fotókat!

Vedd meg:

Kakaóvajat tartalmazó krém: ha nem is segít a csíkok eltüntetésében, irtó finom illatú lesz tőle a pocid!