21. Terhességi hét

Eldöntötted már, hogy tudni akarod-e a baba nemét? Fáj a derekad? Vigyázz a tartásodra, ne emelj, ha szükséges, használj fűzőket! Beszélj orvosoddal, hogy felírja a szükséges segédeszközt, amit a biztosító fedez.

Amíg ez jelenti a pókerben a nyertes számot, addig a terhességben egy kisebb dudorodó pocakot és azt, hogy még 19 heted van hátra!

A tested:

Tudtad, hogy az egyre növekvő pocakod együtt jár az egyre növekvő szexuális étvággyal is?

Más szóval, minél nagyobb lesz az egyik, annál nagyobb a másik! Ez egy finom megfogalmazása annak, ami a terhességed második szakaszára jellemző hormonoknak köszönhetően vár Rád: abszolút fickóssá válsz. (Ezt párod nagyon fogja díjazni!)

Amíg a terhességed normális mederben folyik – nem vagy veszélyeztett, stb. - addig egy kis szeretkezés egészséges és biztonságos!

Anno rengeteg pozíciót kipróbáltatok, és ahogy a pocakod növekszik, ismét el kell felejtsétek a misszionárius pózt, vagyis tanácsos ismét kreatívabb vizekre evickélni!

A babád:

Mostanra a babád a megszületett másának kicsinyített változata már. Minden arcvonása kialakult és a haja is növekszik. Már most kisbabként viselkedik, szopizza a hüvelykujját és sokat ásít!

A szívverése is egyre erősebb, akár egy egyszerű sztetoszkóppal is tisztán kivehetően hallható. Már gyakorolja a nyelést, rendszeresen kortyolgat a magzatvízből, sőt, egy kis mennyiségű cukrot is ki tud belőle választani. Ezzel ideje is szembenézz: a cukor minden életkorban fontos szerepet játszik.

Kérj egy kis hallgatózási lehetőséget az orvosodtól ha legközelebb nála jársz!

A 21. héttől a csontvelő képes már sejteket termelni, ami nem hangzik túl izgalmasan, de jó hír!

Mostanra kb. 0,25 kg-ot nyomhat a testsúlya és 18 cm hosszú lehet, ami egy finom, jeges üveg üdítőnek a méreteivel egyenlő.

Az életed:

Lesz idő, amikor semmi pénzért nem engedi majd, hogy a szobájának dekorációjába beleszólj, így használd ki az addig tartó szép időszakot, és dekoráld a szobátokat. Akassz föl képeket, kérd meg egyik tehetségesebb rokonodat, hogy fessen valamit a falra, vagy dekorálja ki valami mintával.

És ha már a lakásdekorálásból eleged lenne, jöhet saját magad csinosítása!

Menj el manikürre, pedikürre, stb!

Vedd meg:

Keress magadnak valami szexi fehérneműt!

Egyél:

Szezámmagot, szezámmaggal... Akármit, ami szezámmagos! Sok benne a kalcium és a protein, amire nagy szükséged van mostanság!