25. Terhességi hét

Egy hét múlva esedékes egy terhességi cukorbetegség vizsgálat.

Erre a pontra már mindenhol kellőképpen megduzzadtál. Mielőtt a „hű-de-jó-a-mellem” érzés megragadna, lássuk a többit. Mert ez sajnos nem csak itt üthet szemet.

De ha a kolbász ujjak és a dagadt boka nem a nőiességhez társított fogalmak a számodra, ne felejtsd el, hogy Te tényleg egy produktív istennő vagy.

Amit gondolsz:

„Miért nem jók rám a cipőim? Terhes lettem a lábamon is?”

A tested:

A terhességi lábgörcs nem egy átlagos lábgörcs. Nem, a terhességi lábgörcsnek hála, reggel az ágyból kilépve teljes tüdőkapacitással lehet sikítani tőle.

A lábgörcsöt okozhatja kálciumhiány, így bizonyosodj meg róla, hogy elegendő kálciumhoz jutsz. Hacsak nem vagy laktózérzékeny vagy allergiás rá, számtalan lehetőséged nyílik kálciumdús diátaval – no nem 2 liternyi jégkrémmel – pótolni a hiányt. Hiszed vagy sem, a mandula, a hal, a brokkoli és a tufu remek kalciumforrást jelent mindenki számára (már annak, aki meg is eszi).

A terhesség alatt kialakuló lábgörcsöket el lehet kerülni (legalábbis enyhíteni) egy-egy masszázzsal és vizes borogatással is.

A 24-28. hét között lesz a terheléses cukorvizsgálat, hogy kiderüljön a terhességi cukorbetegség kockázata az esetedben. Meg kell igyál egy tényleg szirupos, cukros levet, majd egy óra elteltével ellenőrzik, hogy szervezeted hogyan birkózott meg a nagy dózisú cukorral. Ha otthon kell elfogyaszd, érdemes előtte jól lehűteni, mert fagyott állapotban valamelyest jobb a gyomrodnak. Néhány szülész megengedi, hogy cukros víz helyett valamilyen nagyon édes kekszet fogyassz, így érdemes feltétlenül rákérdezned előtte!

A babád:

Készülődj a tapsikoláshoz és a csikizéshez! A babád kezei már teljesen kifejlődtek, és ébren töltött ideje nagy részét a sötét méhedben történő tapogatózásnak szenteli. Agya és idegvégződései eléggé fejlettek már a tapintás érzékeléséhez. Ez sajnos ahhoz nem elég, hogy apukája simogatását is érezze, de azért megkérheted, kopogtasson be néha.

A gyermeked lábai, kezei már majdnem akkorák, mint születése idején lesznek!

Az orrjáratok mostanra kitisztultak, így tudja már gyakorolni a lélegzést az orrán keresztül.

A baba gerince már 150 ízületből, 33 porckorongból és 1000 ínszalagból áll.

Gondoltad volna, hogy ilyen bonyolult valami növekedik benned?

A tüdejében az erek szintén alakulóban vannak. Majd meglátod, milyen jól is működik, ha pár hónap múlva a bankban várod hogy sorra kerülj végre.

Körülbelül 1,5 kilogrammot nyom és 34 cm hosszúságú lehet a pici.

Az életed:

Most, hogy a melleid növekedőben vannak, tanuld meg hogyan is vedd hasznát nekik.

Ahelyett, hogy Victoria Secret’s modellnek jelentkezel, ideje inkább szoptatási tanfolyamra beiratkozni. Ehhez jelentkezz be a legközelebbi szülésfelkészítő tanfolyamra, ha még nem tetted volna.

Apropó mellek.. Vegyél fel valami új izgi felsőt (régi szexis darab is megteszi) és hívd randira a párod!

Vedd meg:

Szerezz be valami jó kis ritmusos zenét, a baba is élvezni fogja!

Egyél:

Mézes-mustáros brokkolit.

A brokkoli csordultig van B-vitaminnal, és ez most nem valami vega-szöveg, a terhesek számára kifejezetten jótékony!